Έκρηξη σημειώθηκε σε εργοστάσιο που κατασκευάζει πυρίτιδα για πυροτεχνήματα, σε κοινότητα κοντά στην πρωτεύουσα της Κολομβίας, την Μπογκοτά.

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Κολομβίας, η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε χθες Τετάρτη (22/05), περί τις 17:00 (τοπική ώρα· περί τη 01:00 σήμερα ώρα Ελλάδας) στη βιομηχανική κοινότητα Σοάτσα και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 29 άνθρωποι, ανέφερε μέσω της πλατφόρμας ''X'' ο δήμαρχος στη Σοάτσα, ο Χουάν Σάντσες Περίκο, διευκρινίζοντας πως έχουν πλέον διακομιστεί σε τέσσερα νοσοκομεία.


Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και σωστικά συνεργεία από την πρωτεύουσα, όπως γνωστοποίησε ο δήμαρχος στην Μπογκοτά, ο Κάρλος Γκαλάν, ενώ οι τοπικές αρχές επιχειρούν με υποστήριξη της αστυνομίας, της Πολιτικής Προστασίας και προσωπικού μονάδων εξουδετέρωσης εκρηκτικών. 



Μεγάλο μέρος πυροτεχνικού εργοστασίου, στην πλαγιά βουνού, καταστράφηκε εξαιτίας της έκρηξης και συνέχιζε να καίγεται καθώς πλησίαζε η νύχτα, όπως φαίνεται και σε βίντεο από τον αέρα που μετέδωσαν ΜΜΕ.


Από την έκρηξη, παράθυρα σπιτιών γύρω από το εργοστάσιο έγιναν θρύψαλα.