Ο Ρίσι Σούνακ ανακοίνωσε την Τετάρτη (22/5) ότι θα διεξαχθούν γενικές εκλογές στις 4 Ιουλίου 2024 και έχει ήδη ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία.

Ένας από τους πρώτους σταθμούς του είναι η επίσκεψή του στη Νότια Ουαλία, όπου και υπέπεσε σε μια επική γκάφα!

Ο Ρίσι Σούνακ ρώτησε το προσωπικό ουαλικών ζυθοποιείων αν ανυπομονούν για το ποδόσφαιρο αργότερα αυτό το καλοκαίρι ως πιθανή πηγή εσόδων, παρά το γεγονός ότι η Εθνική ομάδα δεν προκρίθηκε στο Euro 2024.




Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας συναντήθηκε με τους ψηφοφόρους στο ζυθοποιείο Vale of Glamorgan στο Barry μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουαλίας.


Ο Ρίσι Σούνακ, ο οποίος δεν πίνει αλκοόλ, συζήτησε την υποστήριξη του κόμματός του στον κλάδο κατά τη διάρκεια μιας σύντομης στάσης στην προεκλογική εκστρατεία.

Η ερώτησή του σχετικά με το ποδόσφαιρο αντιμετωπίστηκε με μια σύντομη στιγμή σιωπής, πριν ξεσπάσει γέλιο. Στη συνέχεια, ένας εργαζόμενος επισήμανε ότι η Ουαλία έχασε την πρόκριση για το Euro 2024.

Σούνακ: Τρολάρισμα στα social για την γκάφα με το Euro


Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έσπευσαν να σχολιάσουν την γκάφα του Σούνακ, σε πλατφόρμες όπως το X (πρώην Twitter). Ένα άτομο, σχολιάζοντας σε ανάρτηση στο X, είπε: «Είναι η πρώτη μέρα και έχει κάνει περίπου πέντε λάθη».

Ένας άλλος σχολίασε: «Ωχ-ωχ, προσπαθεί πάλι να γίνει άνθρωπος. Αυτό ποτέ δεν πάει καλά».

Ένα τρίτο άτομο πρόσθεσε: «Είναι η πρώτη μέρα και η ομάδα του πρέπει ήδη να σκέφτεται τρόπους για να τον κρατήσει μακριά από τους ανθρώπους».

Άλλοι δεν συμφωνούν ότι πρόκειται για γκάφα: «Μπορείς να περιμένεις με ανυπομονησία όλο το ποδόσφαιρο, ακόμα και αν η ομάδα σου δεν προκρίθηκε».

«Ανυπομονώ, είμαι Ουαλός και το ίδιο απογοητευμένος που δεν θα είμαι εκεί. Αλλά εξακολουθεί να είναι ένα καλό τουρνουά».