Ως πρώτος άγιος της γενιάς του αναμένεται να ανακηρυχθεί ο Κάρλο Ακούτις από την καθολική εκκλησία, η οποία πιστεύει ότι συνεχίζει να βοηθάει κόσμο και μετά τον θάνατο του.

Γεννήθηκε στο Λονδίνο και πέθανε από λευχαιμία σε ηλικία 15 ετών. Στη σύντομη ζωή του, ο Κάρλο Ακούτις, πρόσφερε βοήθεια σε πολλούς συνανθρώπους του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Guardian, από τους 912 ανθρώπους που αγιοποιήθηκαν επί ημερών Πάπα Φραγκίσκου, η πιο πρόσφατη ημερομηνία γέννησης ήταν προηγουμένως το 1926.

Ποιος ήταν ο Κάρλο Ακούτις

Ο Κάρλο Ακούτις πέθανε το 2006, σε ηλικία 15 ετών, πράγμα που σημαίνει ότι θα γίνει ο πρώτος millennial -ένας άνθρωπος που γεννήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 έως τα τέλη της δεκαετίας του 1990- που θα αγιοποιoποιηθεί.

Ο Κάρλο Ακούτις ήταν ένα παιδί-θαύμα των υπολογιστών που βοήθησε στη διάδοση της ρωμαιοκαθολικής διδασκαλίας στο διαδίκτυο πριν από το θάνατό του το 2006. Ο Πάπας Φραγκίσκος όρισε ότι ένα δεύτερο μεταθανάτιο θαύμα αποδόθηκε στον Ακούτις, προκρίνοντας τον έφηβο για αγιοποίηση.

Η ζωή και το έργο του

Γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1991 πριν μετακομίσει με την οικογένειά του, ιταλικής καταγωγής, στο Μιλάνο. Η μητέρα του, μιλώντας στην εφημερίδα Corriere della Sera παλιότερα, είχε πει ότι από την ηλικία των τριών ετών ο γιος της ζητούσε να επισκεφθεί εκκλησίες και δώριζε το χαρτζιλίκι του σε φτωχούς ανθρώπους.

Μάλιστα, ο έφηβος συνέβαλε στη δημιουργία και διαχείριση ιστοσελίδων καθολικών οργανισμών, αναμέσά τους και μιας που κατέγραφε θαύματα ανά την υφήλιο, λόγος για τον οποίο έχει χαρακτηριστεί και ως «προστάτης του Διαδικτύου».

Ακόμη, προσφερόταν επίσης να υποστηρίξει συμμαθητές του, των οποίων οι γονείς περνούσαν διαζύγιο, υπερασπιζόταν συμμαθητές του με αναπηρία όταν τους εκφοβίζονταν και πήγαινε γεύματα και υπνόσακους σε άστεγους.

Από το δημοτικό σχολείο, έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιό του, να δημιουργήσει έναν ιστότοπο όπου θα κατέγραφε όλα τα θαύματα που γίνονται σε όλο τον κόσμο.

Ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους της ανθρωπότητας

Η πορεία προς την αγιοποίηση του Ακούτις ανακοινώθηκε το 2020, όταν το Βατικανό έκρινε ότι ο Ακούτις «μεσολάβησε από τον παράδεισο» για τη θεραπεία αγοριού από τη Βραζιλία, το οποίο έπασχε από σπάνια ασθένεια.

Ο Αρχιεπίσκοπος της Ασίζης Ντομένικο Σορεντίνο δήλωσε πανευτυχής για την εξέλιξη: «Ο Ακούτις είναι ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους της ανθρωπότητας: Η Εκκλησία της Ασίζης γιορτάζει».