Η αδελφή μίας από τις νεαρές στρατιωτικούς, ομήρους που κρατάει η Χαμάς και που εθεάθησαν σε νέα τρομακτικά πλάνα που κυκλοφόρησαν αυτή την εβδομάδα, αποκάλυψε το σπαρακτικό τελευταίο μήνυμα που έλαβε από την αδελφή της.

Η Sasha Ariev, μια 24χρονη φοιτήτρια στον τομέα νευροεπιστήμης, έβαλε «παύση» στη ζωή της και σταμάτησε τις σπουδές της για να επικεντρωθεί στο να φέρει στο σπίτι τη μικρότερη αδελφή της, τη 19χρονη Karina.

Η Karina Ariev φαίνεται στο φρικιαστικό βίντεο που κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα και δείχνει τους ενόπλους της Χαμάς να χλευάζουν τις πέντε γυναίκες, νεοσύλλεκτες, που κρατούνται όμηροι στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου. Η Kαρίνα, τραυματισμένη και αιμόφυρτη, φορούσε ακόμα τις πιτζάμες της Snoopy, καθώς την απειλούσαν με βιασμό, γράφει η Daily Mail, αφού την άρπαξαν από το κρεβάτι της.

Το σπαρακτικό μήνυμα που έλαβε από την όμηρο αδερφή της

Λίγα λεπτά πριν τραβηχτεί το βίντεο, η Kαρίνα κατάφερε να στείλει ένα τελευταίο μήνυμα στην καλύτερη φίλη της και μοναδική αδελφή της. Το στοιχειωτικό κείμενο προέτρεπε τη Σάσα να φροντίσει τους γονείς τους και να παραμείνει δυνατή σε περίπτωση που η ίδια δεν επιστρέψει ποτέ στο σπίτι.

Μιλώντας στην Daily Mail, η Σάσα είπε ότι πιστεύει πως από το βλέμμα της απόγνωσης, του φόβου και της αδυναμίας στα μάτια της Καρίνα, η αδελφή της κατάλαβε ότι «αυτό θα μπορούσε να είναι το τέλος».

«Μπορούσα να δω την κατανόηση στα μάτια της και λίγα λεπτά αργότερα μου έστειλε ένα μήνυμα ότι αν δεν έφευγε, αν δεν τα κατάφερνε να βγει ζωντανή, μου ζήτησε να κρατήσω τους γονείς μας ασφαλείς και να είμαι δυνατή και να μην παρασύρομαι στη θλίψη αλλά να συνεχίσω να ζω», δήλωσε η Σάσα.

 «Δεν είπε στους γονείς μου να με προσέχουν. Μου είπε να προσέχω τους γονείς μας. Έτσι είμαστε εμείς. Είμαστε δυνατοί και αυτός είναι ο δεσμός μεταξύ μας και το πώς κρατούσαμε αυτή την οικογένεια ενωμένη».

 «Αυτό είναι το μόνο πράγμα που είχα από την αδελφή μου. Την πήραν τόσο βάναυσα με τις πιτζάμες της Snoopy και με καλάζνικοφ τριγύρω - σαν σκηνή από ταινία».

Η απόφαση να δοθεί στη δημοσιότητα το υλικό ήταν δύσκολη για τις οικογένειες των ομήρων. Η Σάσα αποκάλυψε ότι αρχικά δίστασαν, φοβούμενοι τη συναισθηματική επιβάρυνση που θα προκαλούσε τόσο στις οικογένειες όσο και στο κοινό. Ωστόσο, μετά από μήνες αναμονής για διαπραγματεύσεις χωρίς καμία προοπτική στον ορίζοντα, αισθάνθηκαν υποχρεωμένοι να μοιραστούν την πραγματικότητα της δεινής θέσης των αγαπημένων τους με τον κόσμο.

 «Απλώς συνειδητοποιήσαμε τώρα που είμαστε σχεδόν στους οκτώ μήνες, ότι ο κόσμος ξεχνάει και ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία στον ορίζοντα και δεν ξέρουμε πού τι θα συναντήσουμε», εξήγησε η Σάσα.

 «Έτσι σκεφτήκαμε ότι αντί να μιλάμε, θα δείξουμε αυτό το βίντεο και τα στοιχεία θα μιλήσουν μόνα τους», πρόσθεσε. «Θέλαμε ο κόσμος να δει και ίσως να νιώσει λίγο από τον πόνο που νιώθουμε καθημερινά. Να καταλάβουν ότι όταν κλείνουμε τα μάτια μας, αυτό είναι που βλέπουμε. Και ακόμη χειρότερα».

Τα πλάνα που κυκλοφόρησαν την Τετάρτη είναι λογοκριμένα και προσφέρουν μόνο μια γεύση από τον τρόμο που αντιμετωπίζουν οι αιχμάλωτοι. Το πλήρες βίντεο είχε διάρκεια 15 λεπτών και περιλαμβάνει τρομακτικές εικόνες νεκρών σωμάτων.

Δήλωσε ότι η μη λογοκριμένη έκδοση ήταν πολύ γραφική για να τη μοιραστεί με το κοινό. Για να σεβαστούν τις οικογένειες των νεκρών, έκοψαν μερικές από τις χειρότερες σκηνές από το βίντεο.

 «Το κοινό πρέπει να θυμάται ότι πρόκειται για ένα λογοκριμένο βίντεο», δήλωσε η Σάσα. «Υπάρχουν πολλά πτώματα άλλων γυναικών που δολοφονήθηκαν. Είναι πολύ, πολύ πιο δύσκολο από αυτό το βίντεο».

 «Αν ο κόσμος πίστευε ότι αυτό το βίντεο ήταν σκληρό, το πλήρες βίντεο είναι ακόμη πιο σκληρό», είπε.

 «Μπορούσα να δω τα μάτια της να ικετεύουν για βοήθεια»

Η Σάσα περιέγραψε έναν «κοσμικό δεσμό» μεταξύ αυτής και της αδελφής της Kαρίνα, τονίζοντας τη βαθιά κατανόηση που έχουν ο ένας για τον άλλον χωρίς να χρειάζονται λόγια.

 «Μπορώ να αντιληφθώ τι συμβαίνει στο κεφάλι της μόνο μέσα από την κίνηση του σώματός της, τη γλώσσα του σώματος και το βλέμμα της», είπε.

Περιγράφοντας τη συμπεριφορά της αδελφής της στο βίντεο, η Σάσα είπε ότι είδε φόβο και αδυναμία στα μάτια της Καρίνα.

 «Μπορούσα να δω τα μάτια της να ικετεύουν για βοήθεια», είπε. «Μπορούσα να δω την αδυναμία της. Σαν να ήταν ένα μικρό μωρό που ζητούσε βοήθεια. Σαν: "παρακαλώ βοηθήστε με. Δεν ξέρω τι συμβαίνει εδώ. Υπάρχουν χειροβομβίδες. Είμαι τραυματισμένη. Ο καλύτερός μου φίλος βρίσκεται νεκρός μπροστά μου"».

 «Από αυτή την απελπισία, τον φόβο και την αδυναμία, νομίζω ότι είδα ένα βλέμμα στα μάτια της που απλά κατάλαβε ότι αυτό θα μπορούσε να είναι το τέλος», είπε. «Νομίζω ότι σκέφτηκε, "έτσι μοιάζει ο θάνατος;". Νομίζω ότι σκέφτηκε ότι αυτό είναι το τέλος, και ότι είναι ολομόναχη τώρα».

 «Είναι φοβισμένη. Θέλει να είμαστε εκεί και να την αγκαλιάσουμε και να της πούμε ότι την προστατεύουμε».

Η Καρίνα βρισκόταν σε μια στρατιωτική βάση στα σύνορα της Γάζας ,όπου υπηρετούσε, όταν απήχθη. Τα πλάνα τραβήχτηκαν από μαχητές της Χαμάς που εισέβαλαν στη στρατιωτική βάση Nahal Oz στο πλαίσιο της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου.

Η Σάσα μίλησε για την αγωνία που έχει υποστεί η οικογένειά της από τις 7 Οκτωβρίου.

 «Εκλιπαρείς την κυβέρνησή σου και τους άλλους με εξουσία να κινηθούν και να αλλάξουν, να μην σιωπούν και να καταλάβουν ότι μιλάμε για ζωές ανθρώπων που μπορούμε να σώσουμε. Και όσο οι άνθρωποι κάνουν πολιτική, οι άνθρωποι πεθαίνουν εκεί».

 «Νομίζω ότι ο κόσμος πρέπει να ξυπνήσει και να μας βοηθήσει γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε τον πόλεμό μας και μας τελειώνει η δύναμή μας, γιατί είμαστε απελπισμένοι. Και είναι πολύ δύσκολο να διατηρήσουμε την ελπίδα», συμπλήρωσε.

 «Χρειαζόμαστε ανθρώπους από όλο τον κόσμο και από το Ισραήλ να αγωνιστούν μαζί μας για να καταλάβει ο κόσμος. Υπάρχουν νεαρά κορίτσια, είναι μόλις 19 ετών, και πρέπει να βγουν από εκεί», υπογράμμισε.

Ένας μεγάλος αγώνας για την επιστροφή των ομήρων της Χαμάς

Η Σάσα έχει πραγματοποιήσει πάνω από 100 συνεντεύξεις από τις 7 Οκτωβρίου και έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο και να αγωνιστεί για την επιστροφή της αδελφής της.

Όταν είδε για πρώτη φορά τα πλάνα της αδελφής της, η Sasha δήλωσε: «Ήταν τόσο δύσκολο να δω και να συνειδητοποιήσω ότι δεν ονειρεύομαι».

 «Αυτό δεν είναι εφιάλτης. Είναι μια πραγματική ζωή. Αυτή είναι η μικρή μου αδελφή εκεί μέσα».

Όσον αφορά όσους αρνούνται τις τραγωδίες που συνέβησαν στις 7 Οκτωβρίου, η Σάσα, η οποία είναι εγγονή επιζώντων του Ολοκαυτώματος, δήλωσε: «Νομίζω ότι δεν μπορώ να το καταλάβω πραγματικά, αλλά μπορούμε να το δούμε από την ιστορία».

 «Οι άνθρωποι αρνούνται ότι το Ολοκαύτωμα συνέβη ποτέ - παρά τις σαφείς αποδείξεις, τα αρχεία, τα πλάνα και τις μαρτυρίες. Και σήμερα, βλέπουμε ανθρώπους να κάνουν το ίδιο», εξήγησε.

 «Αυτοί οι άνθρωποι είναι υποκριτές», είπε η Σάσα. «Ίσως γνωρίζουν την αλήθεια μέσα τους και απλώς φοβούνται να την παραδεχτούν».

 «Αλλά πάντα λέω ότι θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε», συνέχισε. «Και αυτό είναι που πρέπει να καταλάβουν οι άνθρωποι. Σήμερα είναι εδώ, και αύριο είναι σε άλλο μέρος και με άλλη θρησκεία. Και πρέπει απλώς να τους φέρουμε πίσω το συντομότερο δυνατό».

 «Θέλω απλώς να περνάω από το δωμάτιό της στην κουζίνα και να τη βλέπω κοντά της από την άκρη του ματιού μου, γνωρίζοντας ότι είναι μέσα στο σπίτι και ότι μπορώ να την καλέσω οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας».

Sister of Israeli hostage speaks out on disturbing video

Η Σάσα απηύθυνε μια ειλικρινή έκκληση στον κόσμο: «Απλά μη σιωπάτε».

Παρά τον τεράστιο πόνο που αντιμετωπίζει η οικογένειά της, η ακλόνητη αποφασιστικότητα της Σάσα να φέρει την αδελφή της στο σπίτι παραμένει ισχυρή.

 «Αυτή είναι η αποστολή μου και δεν θα σταματήσω μέχρι την τελευταία μου ανάσα», δήλωσε. «Επειδή είναι η μικρή μου αδελφή, είμαστε μόνο δύο. Έχω μόνο εκείνη στη ζωή μου και δεν βλέπω κανένα νόημα να ζω αν δεν είναι μαζί μου».

Μένει δυνατή για την οικογένειά της, ειδικά για τη μητέρα της, όπως της είχε ζητήσει η αδελφή της.

 «Δεν έχω το προνόμιο να λυγίσω, ακόμα κι αν μερικές φορές το θέλω», είπε η Σάσα.

 «Έχω να κλάψω εδώ και πολλούς μήνες. Απλά δεν μπορώ γιατί πιέζομαι τόσο πολύ για να μπορέσω να δράσω για να απελευθερώσω την αδελφή μου και όλους τους άλλους ομήρους που δεν μπορώ να αφήσω τον εαυτό μου ούτε για ένα λεπτό να συρθεί στο κρεβάτι μου, να βρεθεί κάτω από την κουβέρτα και να κλάψει».

 «Έδωσα την υπόσχεσή μου στην αδελφή μου ότι θα τους προσέχω», είπε.