Η Κέιτ Μίντλετον δειλά-δειλά επιστρέφει στις συνήθεις δραστηριότητές της μαζί με την οικογένειά της τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Daily Mail».

Μετά τη συγκλονιστική αποκάλυψη της ίδιας της Μίντλετον τον Μάρτιο ότι πάσχει από καρκίνο και υποβάλλεται σε προληπτικές χημειοθεραπείες, τα νέα για την υγεία της και την καθημερινότητά της ήταν σπάνια.

Αξιωματούχοι του παλατιού δήλωσαν ότι έχουν πλημμυρίσει με «δεκάδες χιλιάδες» ευχετήριες κάρτες μετά την αποκάλυψη για την υγεία της, γεγονός που την έχει συγκινήσει βαθιά, και ότι η πριγκίπισσα της Ουαλίας χρειάζεται χρόνο για να ανακάμψει.

«Και ενώ το ενδεχόμενο η Κέιτ να βγει έξω με την οικογένειά της θα εκληφθεί ως θετικό σημάδι από πολλούς, το παλάτι του Κένσινγκτον τόνισε ότι χρειάζεται ακόμη χρόνο και χώρο για να ανακάμψει», αναφέρει χαρακτηριστικά η «Daily Mail».

Οι επιστολές υποστήριξης

Τον Μάρτιο, η Κέιτ Μίντλετον μοιράστηκε ένα συγκλονιστικό βίντεο, αποκαλύπτοντας ότι είχε ξεκινήσει προληπτική χημειοθεραπεία, η οποία αντιμετωπίστηκε με μια έκρηξη υποστήριξης και ευχών από το βρετανικό κοινό.

Η πριγκίπισσα είπε ότι αποσύρεται από τη δημόσια ζωή για να επικεντρωθεί στην ανάρρωσή της, καθώς και στην προστασία της οικογένειάς της. Την ίδια στιγμή, ο «κατακλυσμός» της υποστήριξης συνεχίζεται.

Η ομάδα αλληλογραφίας του παλατιού λέγεται ότι «συγκινήθηκε τόσο» από την αγάπη και τη στοργή που δέχτηκε η 42χρονη Κέιτ σε όλη τη διάρκεια της μάχης με τον καρκίνο.

Ο όγκος της αλληλογραφίας ήταν κατά καιρούς δύσκολος για να τον αντιμετωπίσει η ομάδα, αλλά το προσωπικό έχει στόχο να απαντήσει σε όλους όσοι έστειλαν γράμμα.

Όλες οι επιστολές προς τα μέλη της βασιλικής οικογένειας εξετάζονται από το Ταχυδρομείο της Αυλής. Σε μια κανονική εβδομάδα το παλάτι μπορεί να λάβει έως και 1.000 γράμματα, αλλά αυτό που έχουν βιώσει από τον Μάρτιο το έχει ξεπεράσει κατά πολύ.

Το νέο project της Κέιτ Μίντλετον και το πότε επιστρέφει στα καθήκοντά της

Αυτό έρχεται μία εβδομάδα αφότου η Κέιτ αποκαλύφθηκε ως η «κινητήρια δύναμη» πίσω από μια νέα έκθεση, που καλούσε τις επιχειρήσεις να εισαγάγουν πιο φιλικές προς την οικογένεια εργασιακές πρακτικές.

Ένας εκπρόσωπος του παλατιού του Κένσινγκτον τόνισε επίσης ότι αυτή η είδηση δεν πρέπει να θεωρηθεί ως ένδειξη ότι η Κέιτ επιστρέφει στα καθήκοντά της μετά τη σοβαρή χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά και την προληπτική χημειοθεραπεία για τον καρκίνο.

Ωστόσο, επιβεβαίωσε ότι έχει παρακολουθήσει κάθε πτυχή από το σπίτι, παρά την ασθένειά της.

Ένας ανώτερος βασιλικός βοηθός πρόσθεσε: «Η πριγκίπισσα της Ουαλίας είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από την επιχειρησιακή ομάδα εργασίας. Είναι ενημερωμένη από την ίδρυση της ειδικής ομάδας και έχει διαβάσει την έκθεση και ενημερώθηκε γι' αυτήν».

«Αυτή είναι μια σαφής δέσμευση που έχει αναλάβει ότι σε όλη τη διάρκεια της δημόσιας ζωής της θα είναι το επίκεντρο. Αυτό θα συνεχιστεί όταν επιστρέψει στη δουλειά. Αλλά είμαστε πραγματικά ξεκάθαροι ότι χρειάζεται τον χώρο και την ιδιωτικότητα για να ανακάμψει αυτή τη στιγμή. Θα επιστρέψει στη δουλειά όταν θα πάρει το ''πράσινο φως'' από τους γιατρούς», πρόσθεσε.

«Η πριγκίπισσα δεν αναμένεται να επιστρέψει στη δουλειά μέχρι να κριθεί από την ιατρική της ομάδα», κατέληξε ο εκπρόσωπος του παλατιού του Κένσινγκτον.