Kλυδωνίζεται για ακόμη μία φορά η βασιλική οικογένεια στην Ισπανία. Στο στόχαστρο μπαίνει και πάλι η βασίλισσα Λετίθια η οποία  πρωταγωνιστεί σε ένα γαλαζαίματο σκάνδαλο που θέλει τον βασιλιά Φελίπε να είναι «συντετριμμένος» από την υποτιθέμενη απιστία της.

Ο 91χρονος δημοσιογράφος Jaime Peñafiel, εξαπέλυσε νέα επίθεση στην βασίλισσα Λετίθια, σύζυγο του Βασιλιά Φελίπε, με το νέο του βιβλίο «Οι σιωπές της Λετίτσια», το οποίο κυκλοφόρησε σήμερα (28.05.2024) στην Ισπανία.

Τον περασμένο Ιανουάριο, ο βετεράνος δημοσιογράφος επί των βασιλικών θεμάτων, έχασε τη δουλειά του από την ισπανική εφημερίδα El Mundo έπειτα από 20 χρόνια μετά από μια σειρά καυτών ισχυρισμών που διατυπώθηκαν στο πρώτο του βιβλίο «Letizia & I».

Στο best seller βιβλίο του ισχυριζόταν ότι η βασίλισσα Λετίθια είχε σχέση με τον πρώην γαμπρό της, τον Jamie del Burgo. Η ισπανική βασιλική οικογένεια είχε αρνηθεί τότε να σχολιάσει το παραμικρό.

Στο τελευταίο του έργο, ο Jamie ισχυρίζεται ότι ο Φελίπε «γνώριζε ότι η Λετίθια τον απατούσε», καθώς οι σωματοφύλακές της έχουν υποχρέωση να αναφέρουν πού βρισκόταν.

Ο συγγραφέας ισχυρίζεται ότι οι σωματοφύλακες συνόδευσαν τη βασίλισσα Λετίθια σε ένα ταξίδι που έκανε στη Νέα Υόρκη το 2011 με τον «εραστή» της Χάιμε ντελ Μπούργκο, με τον οποίο είχε γνωρίσει πριν τον Φελίπε.

Ο συγγραφέας γράφει σχετικά: «Εκείνη την ημέρα [στη Νέα Υόρκη], συνοδευόταν από τους πιστούς συνοδούς της, οι οποίοι, χωρίς καμία αμφιβολία, οποιαδήποτε, θα περνούσαν μια αναφορά στο Υπουργείο Εσωτερικών ή [στο Παλάτι της] Zarzuela».

Στη συνέχεια, ο Χάιμε ισχυρίζεται ότι ο Φελίπε είναι «συντετριμμένος» από την υποτιθέμενη απιστία της συζύγου του.

Ο δημοσιογράφος – ο οποίος εργαζόταν για 20 χρόνια στο περιοδικό Hola! – ισχυρίζεται ότι ο Φελίπε έχει «βυθιστεί στην κόλαση» από την υποτιθέμενη «προδοσία» της συζύγου του.

Σε άλλο σημείο του βιβλίου, ο Jamie χαρακτηρίζει τη βασίλισσα Letizia «ψυχρή, συναισθηματικά ανώριμη και παθητικά επιθετική» και ότι την «μισεί» η οικογένεια του βασιλιά Φελίπε.