Πέθανε σε ηλικία 94 ετών ο Άλμπερτ Ράντι, παραγωγός και σεναριογράφος καναδικής καταγωγής, ο οποίος κέρδισε Όσκαρ για τις ταινίες «Ο Νονός» και «Million Dollar Baby», δημιούργησε την κωμωδία «The Longest Yard» και βοήθησε στη δημιουργία της επιτυχημένης κωμικής σειράς «Hogan's Heroes».

Τα τελευταία του λόγια

Ο Ράντι πέθανε «ειρηνικά» το Σάββατο στο ιατρικό κέντρο του UCLA, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, ο οποίος πρόσθεσε ότι μεταξύ των τελευταίων λέξεων του ήταν: «Το παιχνίδι τελείωσε, αλλά το κερδίσαμε».

Γεννημένος στο Μόντρεαλ το 1930, ο Άλμπερτ Στότλαντ Ράντι μετακόμισε στις ΗΠΑ ως παιδί και μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη. Μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια, εργαζόταν ως αρχιτέκτονας όταν γνώρισε τον τηλεοπτικό ηθοποιό Μπέρναρντ Φάιν στις αρχές της δεκαετίας του 1960 και αυτό άλλαξε για πάντα τη ζωή του.



Ο Ράντι παρήγαγε περισσότερες από 30 ταινίες, από ταινίες κορυφής, μέχρι... πάτου, από The Godfather και Million Dollar Baby μέχρι Cannonball Run II και Megaforce, υποψήφια για Χρυσά Βατόμουρα ως οι χειρότερες ταινίες της χρονιάς.

Ποιος ήταν ο Άλμπερτ Ράντι

Γεννήθηκε στο Μόντρεαλ, και μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη και στο Miami Beach της Φλόριντα. Φοίτησε στο Τεχνικό Λύκειο του Μπρούκλιν πριν κερδίσει μια υποτροφία που του επέτρεψε να σπουδάσει χημικός μηχανικός στο City College της Νέας Υόρκης. Το 1956, αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας με πτυχίο αρχιτεκτονικού σχεδιασμού.

Ενώ ήταν στο USC, συνοδευόμενος από την τότε φίλη του, η οποία εργαζόταν σε μία από τις πρώτες ταινίες του Ρότζερ Κόρμαν, πήγε στο Παλμ Σπρινγκς και κατέληξε να γίνει καλλιτεχνικός διευθυντής για το The Beast with a Million Eyes (1955).

Ο Ράντι εργάστηκε σχεδιάζοντας σπίτια για μια κατασκευαστική εταιρεία, στο Χάκενσακ του Νιου Τζέρσεϊ. Αυτό τελικά τον οδήγησε στη συνάντηση με τον επικεφαλής του στούντιο της Warner Brothers, Τζακ Γουόρνερ, ο οποίος του προσέφερε δουλειά στο Λος Άντζελες αφού εντυπωσιάστηκε από τις γνώσεις και τον ενθουσιασμό του για τη βιομηχανία της ψυχαγωγίας.