"Ρόλο" για τον Έλον Μασκ φαίνεται ότι αναζητά ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Και αυτό διότι όπως αναφέρει δημοσίευμα της Washington Post σε περίπτωση που ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος επικρατήσει του Τζο Μπάιντεν στις εκλογές του Νοεμβρίου θέλει να έχει στο πλευρό του τον μεγιστάνα. Όπως τονίζει η Post πριν από λίγο καιρό Τραμπ και Μασκ συζήτησαν την επιρροή του δισεκατομμυριούχου στις πολιτικές που σχετίζονται με την ασφάλεια των συνόρων και την οικονομία. 

Μάλιστα πρόσωποα που γνωρίζουν τι ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης υποστήριξαν στην εφημερίδα ότι ο Μασκ με τον μεγιστάνα Νέλσον Πελτς ενημέρωσαν τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο για ένα σχέδιο που έχουν αναπτύξει προκειμένου να επενδύσουν σε ένα έργο το οποίο έχει ως βάση δεδομένα για την πρόληψη της νοθείας των ψηφοφόρων.

Επιπλέον οι δύο επιχειρηματίες ενημέρωσαν τον Τραμπ για μια συνεχιζόμενη εκστρατεία στους κύκλους της ελίτ, στην οποία ο Μασκ και οι πολιτικοί του σύμμαχοι φιλοξενούν συγκεντρώσεις σημαινόντων επιχειρηματιών σε εθνικό επίπεδο προκειμένου να τους πείσουν να μην υποστηρίξουν την επανεκλογή του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο τιμόνι των ΗΠΑ.

Μασκ και Τραμπ συναντήθηκαν τον Μάρτιο ενώ ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος αναζητούσε χρηματοδότη για την προεκλογική του εκστρατεία ελλείψει μετρητών. Στο παρελθόν ο Μασκ υποστήριζε τόσο τους Ρεπουμπλικάνους όσο και τους Δημοκρατικούς ωστόσο κατά τη θητεία του Μπαίντεν ήταν συχνά επικριτικός με τις ενέργειες του.

Σημειώνεται ότι ο Μασκ έχει κατηγορήσει και τον Τζο Μπάιντεν για τη διαχείρισή του στο μεταναστευτικό ενώ έχει κατηγορήσει την αμερικανική κυβέρνηση ότι είναι «προκατειλημμένοι» εναντίον της Tesla, επικαλούμενος μια εκδήλωση ηλεκτρικών οχημάτων το 2021 στον Λευκό Οίκο που απέκλεισε την εταιρεία του.

Σημειώνεται ότι ο Μασκ ήταν επίσης ιδιαίτερα επικριτικός με τον Τραμπ στο παρελθόν. Παραιτήθηκε από δύο συμβουλευτικά συμβούλια του Λευκού Οίκου το 2017 λόγω της απόφασης του τότε προέδρου να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.