Στο τέλος της πλησιάζει η δίκη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για την υπόθεση χρηματισμού της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, καθώς οι ένορκοι αναμένεται να βγάλουν ετυημηγορία.

Λίγο πριν αποσυρθούν οι ένορκοι, ο πρώην πλανητάρχης προσπάθησε να τους προσεγγίσει και παρομοίασε τον εαυτό του με την Μητέρα Τερέζα.

«Η Μητέρα Τερέζα δεν μπορούσε να νικήσει αυτές τις κατηγορίες. Οι κατηγορίες είναι στημένες. Το όλο θέμα είναι στημένο» τους είπε σύμφωνα με τους ανταποκριτές που παρακολουθούν τη δίκη.

Ο εισαγγελέας μιλώντας στους ενόρκους, είπε ότι δεν πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο ο Τραμπ να μπει στη φυλακή κατά την έκδοση της ετυμηγορίας τους.

«Δεν μπορείτε να κάνετε εικασίες για θέματα που σχετίζονται με την καταδίκη ή την τιμωρία. Είναι δική μου ευθύνη να καθορίσω μια πιθανή ποινή» τους είπε.

Ο πρώην πρόεδρος κατηγορείται για παράνομο χρηματισμό στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, προκειμένου να μην αποκαλύψει πως είχαν σεξουαλικές επαφές, πριν τις εκλογές του 2016. Οι εισαγγελείς του Μανχάταν ισχυρίζονται ότι ο τότε δικηγόρος του Τραμπ, Μάικλ Κοέν, έστειλε 130.000 δολάρια στην Ντάνιελς μέρες πριν τις εκλογές, έτσι ώστε ο ισχυρισμός της για εξωσυζυγική σεξουαλική επαφή να μην δημοσιοποιηθεί και να μειώσει τις πιθανότητές του στις κάλπες, κάτι που παραδέχτηκε ο Κόεν στη κατάθεσή του.

Ο Τραμπ αντιμετωπίζει επίσης τρεις άλλες ποινικές υποθέσεις: μία για προσπάθεια επηρεασμού των εκλογών του 2020 στη πολιτεία της Τζόρτζια, άλλη για τη συμπεριφορά του γύρω από την επίθεση στο Καπιτώλιο της 6ης Ιανουαρίου και μία τρίτη που αφορά τη μεταχείριση ευαίσθητων εγγράφων μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο. Καμία δεν αναμένεται να εκδικαστεί πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου.