Στα χέρια της αστυνομίας στην Καλιφόρνια βρίσκεται ο «βιαστής με την κακή αναπνοή», ο οποίος το 2007 είχε καταδικαστεί για την απαγωγή και το βιασμό μιας συναδέλφου του.

Ο «βιαστής με την κακή αναπνοή» είχε συλληφθεί και καταδικαστεί, ωστόσο είχε καταφέρει να ξεγλιστρήσει και από τότε η αστυνομία της Καλιφόρνια τον αναζητούσε.

Πρόκειται για τον Τουέν Λι, ο οποίος όταν βίασε την κοπέλα φορούσε μάσκα, όμως το θύμα που ήταν και συνάδελφός του τον είχε αναγνωρίσει από τη μυρωδιά της αναπνοής του, η οποία ήταν ιδιαίτερα άσχημη.


Ο καταζητούμενος έτσι έφερε την κωδική ονομασία «βιαστής της κακής αναπνοής».


Η σύλληψη έγινε την περασμένη Τρίτη (28.05.2024) όταν ο καταζητούμενος βιαστής έβγαινε από ένα πολυτελέστατο σπίτι κοντά στο Όκλαντ στην Καλιφόρνια με τη σύντροφό του, η οποία δεν γνώριζε το παρελθόν του και τι ακριβώς είχε κάνει.

«Η σύντροφός, μετά από 15 χρόνια που ήταν μαζί στην Καλιφόρνια, δεν ήξερε ποτέ ποιος ήταν πραγματικά», ανέφερε η δήλωση της αστυνομίας της Μασαχουσέτης.


Ο καταζητούμενος έκανε το λάθος να ανεβάσει φωτογραφίες στα social media με τις αρχές να κινητοποιούνται και τελικά να τον βρίσκουν στην κομητεία Contra Costa της Καλιφόρνια.

Όταν οι αστυνομικοί τον σταμάτησαν, τον έβγαλαν από το αυτοκίνητό του για έλεγχο. Ο Τουεν Λι τους είπε ένα ψεύτικο όνομα, ενώ τον πίεσαν και ομολόγησε. Του πήραν και δακτυλικά αποτυπώματα όπου και επιβεβαιώθηκε η πραγματική του ταυτότητα.