Ένας φυγάς από τις ΗΠΑ, που αποκαλείται από τις Αρχές «ο βιαστής με την κακή αναπνοή», συνελήφθη ύστερα από 17 χρόνια για τον βιασμό συναδέλφου του.

Το 2007 ο Τούεν Κιτ Λι είχε κριθεί ένοχος για την απαγωγή και τον βιασμό μιας νεαρής γυναίκας στο σπίτι της στη Μασαχουσέτη, όμως διέφυγε πριν καταδικαστεί. Ο Λι, που φορούσε μάσκα κατά την επίθεση, αναγνωρίστηκε από το θύμα του από την αναπνοή του, με τους αξιωματικοί να κρατούν την υπόθεση «ανοιχτή» στα Μέσα Ενημέρωσης με εμφανίσεις στο America's Most Wanted.

ΗΠΑ: Το χρονικό της σύλληψής του


Συνελήφθη την περασμένη Τρίτη (28/5), όταν εντοπίστηκε να μένει σε κατοικία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων στην Καλιφόρνια μαζί με την επί 15 χρόνια σύντροφό του, η οποία δεν γνώριζε την ιστορία του.

Η σύλληψή του ήρθε έπειτα από φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ανέφεραν ότι ο άνδρας που απεικονιζόταν ενδέχεται να είναι ο Λι. Οι Αρχές δεν έχασαν ευκαιρία και πραγματοποίησαν έρευνα.

Όταν αστυνομικοί τον κατέβασαν από το όχημά του, ο Λι έδωσε ψεύτικο όνομα, όμως ομολόγησε την ταυτότητά του όταν έδωσε τα δακτυλικά του αποτυπώματα. Εκεί τελικά συνελήφθη.

Ο Λι το 2005 είχε ταυτοποιηθεί μέσω υλικού DNA.