Πώς είναι η πριγκίπισσα; Μυστήριο επικρατεί -ακόµα- σχετικά µε την Κέιτ Μίντλετον. Στις 20 Μαΐου, στο πλαίσιο της φετινής Εκθεσης Ανθοκοµικής στο Τσέλσι (Chelsea Flower Show), πραγµατοποίησε την τελευταία του εµφάνιση -µέχρι την ώρα τουλάχιστον που γράφονται αυτές οι γραµµές- ο Κάρολος. Nτυµένος ασορτί µε την Καµίλα, σε µπλε-λευκό, έµοιαζε ευδιάθετος. Αποφασισµένος να αποχωριστεί τους τοξικούς, όπως ο µικρότερος γιος του, πρίγκιπας Χάρι. «Οριστικά», επεσήµαναν επαΐοντες στη «Mirror». «Μπουστάροντας» µία από τις αγαπηµένες του γραβάτες, µε τη γαλανόλευκη, ο βασιλιάς χαµογελούσε, µιλούσε µε παιδιά που συνάντησε, αστειευόταν µε τη σύντροφο της ζωής του. Αποδεικνύοντας έτσι πως η υγεία του βελτιώνεται, ότι η θεραπευτική αγωγή που ακολουθεί για την αντιµετώπιση του καρκίνου πιάνει τόπο.

Τι κάνει η Κέιτ Μίντλετον

Και η Κέιτ, η «Κάθριν», όπως τώρα πια την αποκαλούν άπαντες; Η πλειονότητα των Βρετανών ήλπιζε στην εµφάνισή της στην Εκθεση Ανθοκοµικής, στο πλευρό του βασιλικού ζεύγους. Η επόµενη εµφάνισή της, όπως διαβάζαµε τους προηγούµενους µήνες από πηγές «εκ των έσω», από το Μπάκιγχαµ και από το Κένσινγκτον, που τα βρετανικά δηµοσιεύµατα επικαλούνταν, αναµενόταν λίγο µετά το Πάσχα. Τώρα, µε άλλα λόγια.

Αν δώσουµε βάση στο ότι έχουν αποτέλεσµα οι χηµειοθεραπείες που ακολουθεί για τον καρκίνο, θα έπρεπε να δώσει το «παρών» στην Εκθεση. Φευ... «Αυτήν την περίοδο βρίσκεται σε πυρετό δράσεων, έστω από το κρεβάτι», λένε insiders στο «Page Six» - και επαναλαµβάνει το φιλοβασιλικό περιοδικό «Tatler». «Ανακοινώνονται όλη την εβδοµάδα (σ.σ. αυτήν που τελείωσε την Κυριακή) καινούργιες, πολύκλαδες δράσεις από την πλευρά του Ιδρύµατός της (ο λόγος για το Royal Foundation Business Taskforce for Early Childhood). Τίποτα δεν πραγµατοποιείται χωρίς την έγκριση της ίδιας. Μελετάει τα πάντα εξονυχιστικά, όπως συνηθίζει, δίνοντας στην παρούσα φάση έµφαση στην προστασία και την εκπαίδευση παιδιών και στη στήριξη πολύτεκνων οικογενειών».

«Aχαρτογράφητο τοπίο η περίπτωση της»

Γιατί λοιπόν παραµένει άφαντη; «Μήπως η κατάσταση της υγείας της δεν βελτιώνεται; Η περίπτωσή της είναι ‘‘αχαρτογράφητο τοπίο’’» γράφει η «Sun», επίσης κραταιό ταµπλόιντ, όπως και η «Mirror». Στις 17 Μαΐου αναρτήθηκε κοινή ανακοίνωση µε τον Ουίλιαµ. Σηµείωσαν στο X, µέσω του επίσηµου λογαριασµού του Κένσινγκτον: «Αυτή την Εβδοµάδα Ευαισθητοποίησης για την Ψυχική Υγεία φέραµε µαζί τον Σαµ Στέιµπλ από το ‘‘We Are Farming Minds’’ και τον εξαιρετικό Φάρµερ Γουίλ (σ.σ. γνωστό ηθοποιό) για µία ξεχωριστή ταινία». Μέχρι εκεί όµως. Το γεγονός παραµένει ένα: η πριγκίπισσα δεν εµφανίστηκε στο βίντεο, στο φιλµάκι που γυρίστηκε για λογαριασµό του Κένσινγκτον από την Κορνουάλη. Μάθαµε µόνο ότι την παραγωγή του βίντεο την υπογράφει το πριγκιπικό ζεύγος. Ετσι απλά.

Η «Daily Mail», από την πλευρά της, παρακολουθεί καρέ καρέ ό,τι αφορά την πριγκίπισσα. Για να περιγράψει ότι «ενδεχοµένως εµφανιστεί στις αρχές Ιουνίου, στο Φεστιβάλ των Χρωµάτων». Αυτό είναι το ένα σενάριο. Το δεύτερο τη θέλει να απουσιάζει και από το Φεστιβάλ και από τον γάµο των Χιου Γκρόσβενορ - Ολίβια Χένσον, που θα τελεστεί στον Καθεδρικό του Τσέστερ στις 7 Ιουνίου, παρουσία θεωρητικά του διαδόχου Ουίλιαµ και άλλων, περίπου 400, εκλεκτών καλεσµένων του ζεύγους.

Η παρουσία του πρίγκιπα Ουίλιαµ έχει δροµολογηθεί, αλλά ίσως το σκηνικό να ανατραπεί. Αυτό θα συµβεί εάν την τελευταία στιγµή αλλάξει γνώµη ο Χάρι και εµφανιστεί εκείνος στον ναό. Σε µια τέτοια περίπτωση, ο Ουίλιαµ θα απουσιάζει, καθώς το είχε ξεκαθαρίσει στις αρχές της άνοιξης πως δεν είχε την παραµικρή πρόθεση να συναντήσει τον «άσωτο» αδερφό του.

Η επάνοδος και η Ρόουζ

Στο «µέτωπο» του «ανθρώπου µας», όµως, στο Λονδίνο, αυτό του Ελληνοµαλτέζου (και µε βρετανικές καταβολές) Ιωάννη Χουντή ντε Φάµπρι: Επιµένει πως «όταν η πριγκίπισσα Κάθριν κρίνει κατάλληλη τη στιγµή, θα επιστρέψει στις επάλξεις. Οπως έκανε παρουσιάζοντας το περίφηµο βίντεο στις 22 Μαρτίου». Οσο για το τελευταίο σενάριο για την πριγκίπισσα «Κάθριν», αυτό είναι ακόµα πιο «ζοφερό». «Μετά την επέµβαση στην κοιλιακή χώρα, η Μίντλετον δεν αναµένεται να επανέλθει σύντοµα. Το πρόγραµµά της -πάντα µαζί µε τον Ουίλιαµ- αλλάζει καθηµερινά, σε συνάρτηση µε την κατάσταση της υγείας της που δεν φαίνεται βελτιωµένη», γράφει το «Radar». Και κάπως έτσι το «τσουνάµι» των δηµοσιευµάτων εξακολουθεί. Με τον Ουίλιαµ να φοράει το ηµίψηλο και να καλεί µες στην καλή χαρά εξαδέλφια του, προκειµένου να συνδράµουν στη διοργάνωση εκδηλώσεων στα ανάκτορα του Μπάκιγχαµ. Και µε τη φερόµενη ως ερωµένη του, Ρόουζ Χανµπέρι, µόλις τον τελευταίο µήνα να έχει πραγµατοποιήσει δύο επίσηµες εµφανίσεις. Μετά το βίντεο που η Κέιτ δηµοσιοποίησε τον Μάρτιο, έλαµψε διά της απουσίας της από τα κοσµικά της high society του Ηνωµένου Βασιλείου. Τώρα όµως η µαρκησία του Χολµοντελέι πραγµατοποίησε δύο απανωτές, εκ των οποίων στη µία, εκδήλωση ιππασίας στο Γκλουσεστερσάιρ, συνάντησε και την Καµίλα. Η νοµική οµάδα της Ρόουζ το 2019, οπότε ξεκίνησαν να κυκλοφορούν φήµες για σχέση µε τον Ουίλιαµ, αρνήθηκε στο «Business Insider» παράνοµο δεσµό µεταξύ τους, αλλά τώρα, ύστερα από τις δύο σερί εµφανίσεις της και τα θερµά τετ α τετ µε την Καµίλα, όλα αλλάζουν. Ξανά.

*Δημοσιεύθηκε στην «Κυριακάτικη Απογευματινή»