Χάος επικράτησε σε εκδήλωση στη Γερμανία, όταν ένας ένοπλος μαχαίρωσε πολίτες, ανάμεσα σε αυτούς και έναν πολιτικό, αλλά και έναν αστυνομικό, κατά τη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης στο YouTube.

Το περιστατικό συνέβη στην πόλη του Mannheim όπου ο αντι-ισλαμιστής Michael Stuerzenberger μιλούσε σε εκδήλωση του Κινήματος Πολιτών Pax Europa (BPE) - μιας ομάδας που υποστηρίζει τον «εξισλαμισμό» της Ευρώπης. Κατά τη διάκρκεια της πολιτικής εκδήλωσης, ένας άνδρας ντυμένος με σκούρο μπουφάν με κουκούλα και αθλητική φόρμα χτύπησε ένα θύμα -που σύμφωνα με την Bild ήταν ο Stuerzenberger- στο έδαφος και άρχισε να του κουνάει βίαια μια μεγάλη λεπίδα, προκαλώντας τρόμο και πανικό στους θεατές.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΟ ΒΙΝΤΕΟ


Άλλοι παρευρισκόμενοι έσπευσαν σε βοήθεια και προσπάθησαν να τραβήξουν τον δράστη μακριά από το θύμα του, αλλά εκείνος έπεσε πάνω στο αιμόφυρτο θύμα για δεύτερη φορά.

Mannheim: Islam-Kritiker Stürzenberger liegt blutend am Boden, Polizei schießt Messer-Moslem nieder!

Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία, ωστόσο ο δράστης είχε προλάβει να αφήσει δύο άτομα αιμόφυρτα στο έδαφος. Ένας αστυνομικός παρέσυρε τον δράστη, αλλά δεν κατάφερε να ελέγξει τη λεπίδα, και ως εκ τούτου, δέχθηκε κι αυτός χτύπημα.

Αφού ο ένοπλος δεν υπάκουε στις εντολές της αστυνομίας, οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ από αρκετά μέτρα μακριά, αναγκάζοντάς τον να πέσει στο έδαφος.