Θρήνο σκόρπισε η είδηση του θανάτου του 29χρονου αστυνομικού, ο οποίος μαχαιρώθηκε στην επίθεση στο Μανχάιμ της Γερμανίας.

Ο Ρούβεν Λ., ο οποίος είχε τραυματιστεί βαριά την περασμένη Παρασκευή (31/05) στην επίθεση με μαχαίρι του 25χρονου Αφγανού Σουλαϊμάν Α. στο Μανχάιμ, νοσηλευόταν σε τεχνητό κώμα, έπειτα από χειρουργική επέμβαση και άφησε χθες την τελευταία του πνοή. Η επίθεση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια ανοιχτής πολιτικής εκδήλωσης του κινήματος «Pax Europa». Σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας Bild, το μαχαίρι του 25χρονου Αφγανού διαπέρασε το κρανίο του άτυχου αστυνομικού, τραυματίζοντας ένα κεντρικό αγγείο και πιθανότατα μια φλέβα στον εγκέφαλο.

astinomikos-germania-epithesi

Συντετριμμένοι οι δικοί του άνθρωποι, αλλά και οι συνάδελφοί του, οι οποίοι ανέφεραν στην Bild ότι «Ο Ρούβεν ήταν πάντα παρών όπου υπήρχε κρίση τα τελευταία χρόνια. Έδινε πάντα τον καλύτερο εαυτό του. Δεν το πιστεύουμε ότι τον χάσαμε». Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας του Μανχάιμ, ο 29χρονος «έδωσε τη ζωή του για να προστατεύσει τους άλλους»


«Ήλπιζα να τα καταφέρει. Είναι τρομακτικό νέο. Δεν μπορώ να βρω λέξεις να το περιγράψω. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους αγαπημένους του, σε όσους αφήνει πίσω. Είναι τρομερό» δήλωσε από την πλευρά του ο Μίχαελ Στουρτσενμπέργκερ, σε εκδήλωση του οποίου σημειώθηκε η επίθεση.


Η φονική επίθεση

Το βίντεο από την επίθεση κατά τη διάρκεια ανοιχτής πολιτικής εκδήλωσης του κινήματος «Pax Europa» κάνει τον γύρο του κόσμου. Ο 25χρονος Αφγανός Σουλαϊμάν Α. επιτέθηκε με μαχαίρι στον γνωστό σε όλη τη Γερμανία για την ισλαμοφοβική ρητορική του Μίχαελ Στούρτσενμπέργκερ και τον τραυμάτισε στο πόδι και στο πρόσωπο. Θύμα της επίθεσης ήταν και ο 29χρονος αστυνομικός, ο οποίος τελικά κατέληξε.



Αρχικά, τον δράστη επιχείρησε να ακινητοποιήσει ένας άνδρας ιδιωτικής ασφάλειας των διοργανωτών, ενώ πολύ σύντομα ανέλαβαν δράση τουλάχιστον τέσσερις αστυνομικοί, με τον άτυχο 29χρονο να δέχεται δύο μαχαιριές, πριν ένας συνάδελφός του ακινητοποιήσει τελικά τον 25χρονο Αφγανό πυροβολώντας τον στο πόδι.