Ένα ξεκαρδιστικό περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο, όπου ένας γλάρος όρμηξε πάνω σε μία γυναίκα και της άρπαξε το παγωτό, τη στιγμή που απολάμβανε τη τη βόλτα της σε παραλία της Σκωτίας μαζί με τον σύζυγό της.

Τα πλάνα που μοιράστηκε η μητέρα δύο παιδιών δείχνουν το ανυποψίαστο θύμα να δέχεται την εναέρια επίθεση του θρασύτατου πουλιού, καθώς περπατούσε με ένα χωνάκι παγωτού στο χέρι, μετέδωσε η Daily Mail.

Η υπάλληλος του εθνικού πάρκου, η οποία ζει στην άκρη του κοντινού Dartmoor, παραδέχτηκε ότι γνώριζε ότι οι γλάροι στην πόλη ήταν «αρκετά μοχθηροί», αλλά δεν περίμενε ότι θα τη... λήστευαν.

Δείτε το βίντεο

Η ίδια είπε ότι το θαλασσοπούλι επιχείρησε, αρχικά, μια «αναγνωριστική», τολμηρή βουτιά για το γλυκό, προτού κάνει κύκλους πίσω για μια ακόμη, αυτήν την φορά, επιτυχημένη απόπειρα.

«Πήγαμε μια βραδινή βόλτα, εγώ και ο σύζυγός μου, και πήραμε ένα παγωτό στην παραλία», εξήγησε η γυναίκα και συμπλήρωσε πως «ο γλάρος είχε πράγματι κατέβει και μου την έπεσε μια φορά και έκανε κύκλους γύρω μου και ο Chris είπε, “Θα επιστρέψει”».

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι ήξερε πως θα ερχόταν ο γλάρος και τότε έβγαλε το τηλέφωνό της σε λειτουργία selfie. Πιάνοντας την δεύτερη επίθεση με την κάμερα, το κλιπ αποκαλύπτει πώς ο γλάρος άρπαξε το παγωτό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται τέτοιο περιστατικό καθώς είναι γνωστή η αδυναμία των γλάρων στα παγωτά. Βίντεο από τον Σεπτέμβριο του 2023 καταγράφει ανάλογη ...επίθεση.