Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα κρίθηκε ένοχος αναφορικά με την εμπλοκή του σε σκάνδαλο με τη γνωστή πρωταγωνίστρια ερωτικών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς που προσπάθησε να αποσιωπήσει μέσω χρηματικού ποσού, έχει λάβει την στήριξη πολλών επιχειρηματιών και πολιτικών -κυρίως του συντηρητικό χώρο- όπως του Έλον Μασκ κατά τη διάρκεια της δίκης.

Ο τέως πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, ανήκει επίσης στους υποστηρικτές του, κάτι που απέδειξε αντιδρώντας στην Daily Mail για την ετυμηγορία της δίκης γράφοντας ένα άρθρο γνώμης, λέγοντας ότι η απόφαση για την ενοχή του πρώην προέδρου των ΗΠΑ ήταν ένα «χτύπημα σε στυλ μαφίας» εναντίον του.

Η δημοσιότητα θα ενισχύσει περισσότερο την υποψηφιότητα του

«Ο αμερικανικός λαός εξέτασε αυτή την υπόθεση και, παρά όλους τους δυσοίωνους ισχυρισμούς για την ΙΣΤΟΡΙΚΗ της σημασία (της δίκης), κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ήταν, σε γενικές γραμμές, ένα μάτσο καχεκτικές παλιές ανοησίες», γράφει ο Τζόνσον.

«Πιστεύω ότι η μεγάλη μάζα των Αμερικανών ψηφοφόρων μπορούσε να δει αυτό που κατά τη γνώμη μου συνέβαινε πραγματικά: ότι οι φιλελεύθερες ελίτ ήταν τρομοκρατημένες από τη συνεχιζόμενη δημοτικότητα του Τραμπ και την ικανότητά του να συνδέεται με τους ψηφοφόρους - και χρησιμοποιούσαν οτιδήποτε μπορούσαν να βρουν για να εκτροχιάσουν την εκστρατεία του», συμεχίζει.

Στο άρθρο του στην Daily Mail, ο Τζόνσον δήλωσε ότι μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο για τον Τραμπ είναι «πιο πιθανή» ως αποτέλεσμα της καταδίκης, αναφέορντας ότι όλη αυτή η δημοσιότητα που πήρε θα ενισχύσουν την υποψηφιότητά του με τους Ρεπουμπλικανούς.

Ο Τραμπ αντέδρασε ευχαριστώντας τον πρώην συντηρητικό πρωθυπουργό στην πλατφόρμα του, Truth Social. Σημειώνεται ότι ο Τραμπ έχει δηλώσει την πρόθεσή του να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου της Νέας Υόρκης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1qbrmmy4u3d)