Στην Ινδία πρωτοφανής καύσωνας επελαύνει, έχοντας κοστίσει τη ζωή σε πάνω από 70 ανθρώπους μέσα σε μερικές ημέρες.

Μικρά παιδιά δροσίζονται μέσα σε κουβάδες με νερό στο Νέο Δελχί, με το θερμόμετρο εδώ και μέρες να μην έχει πέσει κάτω από τους 48 βαθμούς. Σε πολλές περιοχές της χώρας φτάνει και τους 52. Ο κόσμος περιμένει για ώρες κάτω από τον καυτό ήλιο, προκειμένου να γεμίσει ένα μπιτόνι με νερό.

Σύμφωνα με Ινδικά ΜΜΕ, 25 χιλιάδες άνθρωποι έχουν πάθει θερμοπληξία. Τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει. Σχεδόν 80 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους εξαιτίας της ακραίας ζέστης μόνο τις τελευταίες δυο ημέρες.

Οι μετεωρολόγοι λένε πως οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες δυο με τρεις ημέρες.

Ιταλία: Τρεις νέοι παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά του ποταμού


Το ζευγάρι και η φίλη τους να αγκαλιάζονται για τελευταία φορά πριν τους παρασύρουν τα ορμητικά νερά του ποταμού Νατισόνε, στην Βόρεια Ιταλία.

Οι νέοι, ηλικίας 20 με 25 ετών, αποφάσισαν να περπατήσουν στις όχθες του ποταμού Νατισόνε, κοντά στο Ούντινε. Τα νερά του ποταμού φούσκωσαν επικίνδυνα μετά από καταρρακτώδεις βροχές.

Μία από τις γυναίκες είχε τηλεφωνήσει πανικόβλητη την αστυνομία. Αμέσως έσπευσαν στο σημείο διασώστες. Προσπάθησαν τους ρίξουν ένα σκοινί, αλλά οι τρεις νέοι παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά του ποταμού.

Οι σοροί των δύο γυναικών βρέθηκαν περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά από το σημείο όπου εθεάθησαν για τελευταία φορά. Η έρευνα για τον εντοπισμό του άνδρα συνεχίζεται, ενώ η εισαγγελία της πόλης της βόρειας Ιταλίας ξεκίνησε έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας.

Πορτογαλία: Νεκρός Ισπανός πιλότος κατά τη διάρκεια επίδειξης


Τα δύο αεροπλάνα τύπου Yakovlev συγκρούονται στον αέρα στη Νότια Πορτογαλία. Το ένα πέφτει στο έδαφος και συντρίβεται. Το δεύτερο καταφέρνει να προσγειωθεί.

Η τραγωδία έγινε κατά την διάρκεια επίδειξης, στο πλαίσιο μιας περιπολίας έξι αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Μπέζα.

Από την συντριβή βρήκε τραγικό θάνατο ο Ισπανός πιλότος του ενός αεροπλάνου. Ο δεύτερος πιλότος, πορτογαλικής εθνικότητας, τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο.