Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία, τα οποία έχουν συγκεντρώσει οι ειδικοί επιστήμονες στις ΗΠΑ, σχετικά με την επίπτωση του long Covid στην αμερικανική κοινωνία και τους Αμερικανούς εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα, σε μεγάλο διεθνές συνέδριο, το οποίο πραγματοποιείται στο τρέχον χρονικό διάστημα στο Σικάγο των ΗΠΑ, Αμερικανοί ειδικοί ερευνητές ανέφεραν ότι, σύμφωνα με τις δικές τους μελέτες, το 10% - 35% των ασθενών με λοίμωξη COVID – 19 μπορεί να αναπτύξουν μακροχρόνια COVID-19, δηλαδή να πληγούν από long Covid.

Επίσης, οι ίδιοι Αμερικανοί ειδικοί ερευνητές αποκάλυψαν ότι υπολογίζεται ότι σήμερα υπάρχουν 4 εκατ. Αμερικανοί, οι οποίοι έχουν τεθεί εκτός εργασίας, εξαιτίας των επιπτώσεων του long Covid στην κατάσταση της υγείας τους, ενώ το long Covid αναγνωρίστηκε πλέον ως αναπηρία στις ΗΠΑ, από τον Ιούλιο του 2021.

Τέλος, το 12% των ερωτηθέντων σε έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 15.308 ασθενείς με long Covid, ήταν... άνεργοι.

Το πιο εντυπωσιακό από όλα τα στοιχεία, τα οποία έδωσαν οι ίδιοι Αμερικανοί ειδικοί επιστήμονες είναι το γεγονός ότι το οικονομικό κόστος για τις ΗΠΑ, εξαιτίας των επιπτώσεων του long Covid στην ανθρώπινη υγεία, εκτιμάται πλέον στα… 3,7 τρισεκατομμύρια δολάρια.