Σε κινητοποίηση τέθηκαν οι αρχές στη Βηρυτό, όταν το πρωί της Τετάρτης (5/06) άγνωστοι άνοιξαν πυρ έξω από την αμερικανική πρεσβεία.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Λιβάνου απάντησαν στους πυροβολισμούς τραυματίζοντας τον δράστη, ο οποίος συνελήφθη και διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Πρόκειται για ένα Σύρο υπήκοο. Εκτός από τον δράστη, τραυματίστηκε και ένας φρουρός της πρεσβείας.

Η πρεσβεία σε ανάρτηση στην πλατφόρμα ''Χ'' δήλωσε ότι διεξάγονται έρευνες και βρίσκεται σε στενή επαφή με τις υπηρεσίες ασφαλείας του Λιβάνου. Σε αυτήν αναφέρεται: «Στις 8:34 π.μ. τοπική ώρα αναφέρθηκαν πυρά από φορητά όπλα κοντά στην είσοδο της πρεσβείας των ΗΠΑ. Χάρη στην άμεση αντίδραση της LAF, των ISF και της ομάδας ασφαλείας της πρεσβείας μας, οι εγκαταστάσεις και η ομάδα μας είναι ασφαλείας. Διεξάγονται έρευνες και είμαστε σε στενή επαφή με τις αρχές επιβολής του νόμου της χώρας υποδοχής».


Σχετική ανακοίνωση αναφέρει επίσης: «Στο σημείο έχουν αναπτυχθεί μέλη του στρατού και απάντησαν στους πυροβολισμούς, τραυματίζοντας τον δράστη, ο οποίος συνελήφθη και διακομίστηκε σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες», ενώ όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα, η ανταλλαγή πυρών διήρκεσε περίπου μισή ώρα. 

Τέλος, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου (NNA) οι δρόμοι που οδηγούν στην πρεσβεία από την Ντμπαγιέ και την Άουκαρ έκλεισαν μετά το περιστατικό.