Σε καθεστώς τρόμου ζουν οι κάτοικοι στο νησί Χοκάιντο της Ιαπωνίας, καθώς οι αρκούδες που ζουν εκεί φέρεται να έχουν αλλάξει διατροφικές συνήθειες εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών και των κακών πρακτικών κυνηγιού.

Οι αρκούδες, που συνήθως τρέφοται με κάστανα και φρούτα, έχουν στραφεί εναντίον ελαφιών και βοοειδών - τρομοκρατώντας τους ντόπιους.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η έντονη βροχή που ακολουθείται από ξηρασία έχει περιορίσει τη διαθεσιμότητα της φυτικής διατροφής τους, αναγκάζοντάς τες να βρουν μια εναλλακτική λύση.

Κατάσταση συνεχούς φόβου

Οι κάτοικοι ζουν σε μια κατάσταση συνεχούς φόβου καθώς οι επιθέσεις αρκούδων έχουν εκτοξευθεί στα ύψη.

Το 2023, περίπου 219 άνθρωποι δέχτηκαν επίθεση και έξι σκοτώθηκαν σε 198 διαφορετικές επιθέσεις αρκούδων. Σύμφωνα με τους Times, αυτή είναι η μεγαλύτερη άνοδος από τότε που ξεκίνησαν τα αρχεία πριν από 17 χρόνια.

Ο Oso18, μια αρκούδα «νίντζα» που καταβρόχθιζε βοοειδή και έσπειρε τον όλεθρο για τέσσερα χρόνια, συγκέντρωσε την παγκόσμια προσοχή των μέσων ενημέρωσης, πριν σκοτωθεί από κυνηγούς πέρυσι. Ωστόσο, έχουν προκύψει αναφορές για μια μαύρη αρκούδα κοντά στο σημείο όπου κάποτε περιπλανιόταν, αφού τέσσερα μοσχάρια σκοτώθηκαν πρόσφατα και άλλα τέσσερα τραυματίστηκαν.

Λίγες μέρες μετά τη σφαγή στο αγρόκτημα, μια μαύρη αρκούδα στην περιοχή Gunma άφησε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι με σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο και το κεφάλι που θα «χρειαστούν μήνες για να επουλωθούν». Τον περασμένο μήνα, ένας 64χρονος τροφοσυλλέκτης σκοτώθηκε επίσης ενώ έψαχνε για βλαστούς μπαμπού και οι δύο αστυνομικοί που προσπαθούσαν να ανασύρουν το σώμα του έπρεπε να εγκαταλείψουν τη σκηνή αφού κυνηγήθηκαν από αρκούδες.