Ένα νέο όνομα προστέθηκε στο επίθετο της συζύγου του πρίγκιπα Χάρι, Μέγκαν Μαρκλ, η οποία στη Νιγηρία θα προσφωνείται στο εξής Μέγκαν Μαρκλ-Αντετοκούνμπο, μετά το «βάπτισμά» της από τον τοπικό βασιλιά Ολούβο της φυλής Γιορούμπα, λόγω της μακρινής νιγηριανής καταγωγής της.

Ο ίδιος ο βασιλιάς ανέβασε στο Instagram επιστολή της, στην οποία τον ευχαριστεί για το... όνομα που της έδωσε. «Αντετοκούνμπο! Είμαι βαθιά ευγνώμων και συγκινημένη από την ευλογία και την εμπιστοσύνη σας με το παραδοσιακό όνομα των Γιορούμπα, Αντετοκούνμπο. Το αγαπώ και θα το φέρω με χάρη και αξιοπρέπεια» γράφει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμα: Γιάννης Αντετοκούνμπο: Όλο το παρασκήνιο για την ταινία που θα γυρίσει στην Ελλάδα - Κωμωδία αλά ''Ocean’s 1''

Η γενεαλογική καταγωγή της Μέγκαν Μαρκλ

Πριν από το ταξίδι, η ίδια είχε δηλώσει πως ανακάλυψε ότι είναι σε ποσοστό 43% Νιγηριανή έπειτα από εξέταση για τη γενεαλογική καταγωγή της. Μετά την επίσκεψη και το αποτύπωμα που άφησε στην περιοχή το βασιλικό ζευγάρι, ήρθε και ο τίτλος «Αντετοκούνμπο» στη Μέγκαν, που σημαίνει «το στέμμα ή ο γαλαζοαίματος από μια ξένη γη».

Την ίδια ώρα, γλυκόπικρο τέλος είχε το «θρίλερ» που εκτυλίχθηκε το προηγούμενο δίμηνο με το γάμο του 33χρονου δούκα του Γουεστμίνστερ, Χιου Γκρόσβενορ, του πιο πλούσιου Βρετανού, αλλά και κολλητού φίλου των πριγκίπων Γουίλιαμ και Χάρι. Δεδομένης της φιλίας και της κουμπαριάς που συνδέει τους τρεις άνδρες, ο Γκρόσβενορ ως νονός των πρωτότοκων παιδιών των πριγκίπων, Τζορτζ και Άρτσι, κάλεσε και τους δύο άντρες αφήνοντας σε αυτούς να επιλέξουν αν θα παραστούν ή όχι. Ωστόσο, πηγή δήλωσε στην «Daily Mail» τον Μάιο πως ζητήθηκε από τον Γουίλιαμ να είναι κουμπάρος στο γάμο του με την Ολίβια Χένσον στον Καθεδρικό του Τσέστερ, δυσαρεστώντας τον πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος ήλπιζε να του προταθεί να είναι αυτός κουμπάρος, οπότε, σύμφωνα με τους «Times», επέλεξε σε μια «ευγενική συνεννόηση» με το δούκα του Γουεστμίνστερ να μην παραστεί προκειμένου να τον βγάλει από τη δύσκολη θέση.

Δημοσιεύθηκε στην Ontime