Νέα έκθεση, σύμφωνα με την οποία απαιτείται «δύσκολη απάντηση» από το Ισραήλ για την επίθεση της Χεζμπολάχ εναντίον του ισραηλινού οικισμού Hurfish χθες, Τετάρτη 5/06, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 12 ανθρώπων, δημοσίευσε η ισραηλινή εφημερίδα Yedioth Ahronoth.

*Διαβάστε εδώ: Μέση Ανατολή: "Καμπανάκι" από ανθρωπιστικές οργανώσεις για τις συνθήκες λιμού στη Γάζα

Η έκθεση αναφέρει ότι η Χεζμπολάχ αποφάσισε να κλιμακώσει τη βία και ίσως επίσης να βοηθήσει τη Χαμάς στις διαπραγματεύσεις για την ανταλλαγή των ομήρων.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Χεζμπολάχ χρησιμοποιεί κυρίως drones και πυραύλους με μικρού βεληνεκούς κεφαλές για στρατιωτικούς στόχους στο ισραηλινό έδαφος.


«Είναι πιθανό η κατάσταση να κλιμακωθεί περαιτέρω»

Η έκθεση αποκάλυψε ότι τα drones της Χεζμπολάχ παρέχουν «οπτική νοημοσύνη», προσδιορίζοντας τοποθεσίες εγκαταστάσεων του ισραηλινού στρατού.

Η Χεζμπολάχ έμαθε να χειρίζεται drones, καθώς και να τα χρησιμοποιεί σε χαμηλές πτήσεις, αποφεύγοντας τα ραντάρ του ισραηλινού στρατού, σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο.

«Είναι πιθανό η κατάσταση να κλιμακωθεί περαιτέρω και να περιλαμβάνει μια μεγάλης κλίμακας επίθεση σε στόχους της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο, αλλά αυτό απαιτεί επίσης από τη Βόρεια Διοίκηση να εξάγει συμπεράσματα σχετικά με την ανάπτυξη των δυνάμεων που κατανέμονται αυτή τη στιγμή σε όλη τη Γαλιλαία. Ο στρατός είναι έτοιμος να υπερασπιστεί την περιοχή ή να εξαπολύσει επίθεση εντός του λιβανικού εδάφους όταν δοθεί η εντολή», καταλήγει η ισραηλινή έκθεση.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1s91f948ceh)

*Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας
*Πηγή: Yedioth Ahronoth, ΕΡΤ