Ένα σοκαριστικό περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε λίγο μετά τις 7 το πρωί της Δευτέρας (03.06), σε πολυσύχναστο δρόμο στο San Jacinto στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, με κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης να καταγράφει έναν οπλισμένο με ημιαυτόματο όπλο άνδρα να ανοίγει πυρ κατά διερχόμενων αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα ένα άνθρωπος να πέσει νεκρός και ένας ακόμα να τραυματιστεί.

Ο 39χρονος Julio Rodarte είναι ο δράστης του νέου περιστατικού ο οποίος συνελήφθη για τη δολοφονία ενός ατόμου, που τελικά έπεσε νεκρό από τα πυρά, αλλά και για 10 απόπειρες δολοφονίας.

Ο ιδιοκτήτης ενός πλυντηρίου αυτοκινήτων, που βρίσκεται κοντά στο σημείο των πυροβολισμών, λέει ότι άκουσε σχεδόν 30 πυροβολισμούς. Όπως ανέφερε στο Eyewitness News, ο Enrique Tores,: «Είναι τόσο λυπηρό, πολύ λυπηρό. Στο πίσω μέρος δούλευαν 5 ή 6 άτομα, και φοβόμουν ότι θα έμπαινε στην επιχείρησή μου και θα άρχιζε να πυροβολεί ανθρώπους».

Ο δράστης όπως φαίνεται στο βίντεο, σταμάτησε πρώτα σε ένα μίνι μάρκετ με σκοπό να προμηθευτεί αλκοόλ, ωστόσο δε κατάφερε να αγοράσει το παραμικρό, καθώς δεν είχε αρκετά χρήματα. Έφυγε και λίγο αργότερα φέρεται να έβγαλε το όπλο και να άνοιξε πυρ. Ο 39χρονος ένοπλος φαίνεται να στέκεται στο πεζοδρόμιο μπροστά στην επιχείρηση του Enrique Tores και αρχίζει να πυροβολεί αδιακρίτως κατά οχημάτων που διέρχονται από το σημείο. Άδειασε έναν ολόκληρο γεμιστήρα, στη συνέχεια ξαναγέμισε και συνέχισε τους πυροβολισμούς, ενώ μετά έβγαλε όλα τα ρούχα του.

Video shows man fire randomly at cars in San Jacinto, killing 1


Η αστυνομία έφτασε άμεσα στο σημείο και  συνέλαβε τον ένοπλο άνδρα. Εκτός από τον ένα νεκρό και τον ένα τραυματία, πολλά αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές.

Για την οικογένεια του 42χρονου Victor Hugo Leon, ο οποίος αναγνωρίστηκε ως ο άνδρας που έχασε τη ζωή του από τους πυροβολισμούς, δημιουργήθηκε ένας λογαριασμός GoFundMe.