«Η Ευρώπη δεν είναι πλέον μια ήπειρος ειρήνης» μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι, ενώπιον των Γάλλων βουλευτών, χαρακτηρίζοντας τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν «κοινό εχθρό» τόσο της χώρας του όσο και της Ευρώπης.

Διαβάστε ακόμα: "Μαστίγιο και καρότο" Πούτιν για Ερντογάν: Αισθητή η συμβολή του στη Γάζα - "Καμπανάκια" για Ουκρανία και οικονομία

«Ζούμε σε μία εποχή που η Ευρώπη δεν είναι πλέον μια ήπειρος ειρήνης», είπε ο Ζελένσκι, αφού η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία «επανέφερε τον ναζισμό και πάλι στην Ευρώπη», όπως είπε.

Το ''ευχαριστώ'' του Βολοντιμίρ Ζελένσκι προς της Γαλλία

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της Ουκρανίας, ο οποίος έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από τους Γάλλους βουλευτές ξεκίνησε την ομιλία του με ένα «ευχαριστώ» προς της Γαλλία για τη στήριξη στην Ουκρανία κάνοντας μνεία στα συμμαχικά στρατεύματα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Αυτές οι μάχες (σ.σ. η D-Day στη Νορμανδία) επανέφεραν την Ευρώπη στον ανθρωπισμό. Χωρίς αυτές δεν θα υπήρχε ούτε Γαλλία, ούτε Ουκρανία, ούτε ελεύθερα κράτη στην Ευρώπη» είπε ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Αναφερόμενος στην έκκληση Μακρόν να δοθούν μαχητικά Mirage στην Ουκρανίαν ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε «τα μαχητικά που θα πιλοτάρουν Ουκρανοί πιλότοι θα δείξουν ότι η Ευρώπη είναι ισχυρή και ενωμένη κάτω από τις κοινές μας αξίες. Ελπίζω ότι τα μαχητικά που είδαμε χθες στον ουρανό της Νορμανδίας να τα δούμε σύντομα στον ουρανό της Ουκρανίας».