Μια περίεργη συμβουλή για την επόμενη μεγάλη τάση έδωσε ο ακροδεξιός Γερμανός πολιτικός Όλιβερ Κίρχνερ στους υποστηρικτές του κόμματός του, του AfD λέγοντας: «Επενδύστε στις πάνες», εξηγώντας το γιατί. Η άνοδος του ακροδεξιού AfD είχε συγκλονίσει τόσο πολύ τα «παλιά κόμματα», που όπως είπε, το κατεστημένο τώρα «λερώνει τα παντελόνια του».

Στη συνέχεια ο ίδιος έγινε πιο σκληρός λέγοντας ότι ήρθε η ώρα για τα παλαιά κόμματα να πάρουν αυτό που τους αξίζει «για ό,τι έχουν κάνει σε αυτή τη χώρα, ό,τι έχουν κάνει στους πολίτες και ό,τι έχουν κάνει στον λαό».

Στην Ευρώπη η ακροδεξιά βρίσκεται σε μεγάλη άνοδο με τις Ευρωεκλογές να δείχνουν το ακριβές ποσοστό.

Συγκεκριμένα, στη Γαλλία, η Μαρίν Λεπέν φαίνεται ότι παίρνει το ένα τρίτο των ψήφων, αφήνοντας κατά πολύ πίσω το κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν.

Στη Γερμανία, το AfD οδεύει για τη δεύτερη θέση, παρά μια σειρά σκανδάλων, μπροστά από κάθε εταίρο στον κυβερνητικό συνασπισμό του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς.

Στην Ιταλία, το δεξιό κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας» της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι κινείται πολύ μπροστά από την αγέλη που καταδιώκει.

Στο ίδιο μήκος κύματος, με παρόμοια αποτελέσματα να αναμένονται σε πολλές από τις μικρότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το επόμενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προβλέπεται να έχει περισσότερα μέλη από την ακροδεξιά παρά από την ιστορικά κυρίαρχη δύναμη, το κύριο συντηρητικό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Παρά το γεγονός ότι τα εθνικιστικά κόμματα της Ευρώπης δεν θα ασκήσουν εξουσία, εντούτοις η μεγάλη επιτυχία τους θα προκαλέσει πολιτική αναταραχή ισοδύναμη με αυτή που προκάλεσε η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ το 2016.

Η εκλογική απήχηση των εθνικιστικών κομμάτων θα φέρει τους Ευρωπαίους ηγέτες μπροστά στη συνειδητοποίηση ότι η Ακροδεξιά δεν είναι πια προ των πυλών, είναι ενεργά παρούσα και δεν μπορεί πλέον να αγνοηθεί.