Την παραίτησή του ανακοίνωσε απόψε ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Αλεξάντερ Ντε Κρο, ο οποίος δήλωσε πως θα παραιτηθεί τη Δευτέρα, ύστερα από την ήττα των Φιλελευθέρων στις βουλευτικές εκλογές, οι οποίες διεξάγονται στη χώρα μαζί με τις ευρωεκλογές.

«Αυτή είναι μία πολύ δύσκολη βραδιά για εμάς, έχουμε χάσει. Από αύριο, θα είμαι ο απερχόμενος πρωθυπουργός. Όμως, εμείς οι φιλελεύθεροι είμαστε δυνατοί και θα επιστρέψουμε», δήλωσε με δάκρυα στα μάτια και εμφανώς συγκινημένος ο Αλεξάντερ Ντε Κρο, εν μέσω χειροκροτημάτων από τους υποστηρικτές του κόμματος.

 

To κεντροδεξιό κόμμα του, οι Ανοιχτοί Φλαμανδοί Φιλελεύθεροι και Δημοκράτες, είδε τα ποσοστά του να πέφτουν καθώς συγκέντρωσε μόλις το 5,7%, σύμφωνα με τα exit polls.

Ο πρόεδρος του κόμματος, Τομ Ονγκένα, δήλωσε και αυτός ότι και ο ίδιος θα παραιτηθεί. «Για εμάς ήταν μια ιδιαίτερα δύσκολη βραδιά, χάσαμε», είπε σε οπαδούς του. «Είμαι πεπεισμένος ότι χρειαζόμαστε γρήγορα μια νέα κυβέρνηση, με πλήρεις εξουσίες», πρόσθεσε και δήλωσε ότι «το μήνυμα των ψηφοφόρων είναι σαφές».