Το κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας», υπό την ηγεσία της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, αναδείχθηκε νικητής στις ευρωεκλογές στην Ιταλία με ποσοστό 28%. Με αυτή τη νίκη, η "σιδηρά κυρία" της Ιταλίας εδραίωσε τη θέση της και απέκτησε ρόλο-κλειδί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σε ομιλία της στους υποστηρικτές της στο Hotel Parco dei Principi, κοντά στο πάρκο Villa Borghese της Ρώμης, όπου είχε γιορτάσει τη νίκη της στις εκλογές του 2022, η Μελόνι δήλωσε: «Ήμασταν εδώ μαζί πριν από δύο χρόνια και ήταν μια υπέροχη βραδιά».

«Αυτό για μένα είναι ακόμα καλύτερο γιατί πριν από δύο χρόνια ήταν ένα στοίχημα βασισμένο στην ελπίδα. Αλλά μετά από δύο χρόνια διακυβέρνησης στη χειρότερη δυνατή κατάσταση, οι ίδιοι άνθρωποι είπαν, "είσαι εκεί για εμάς"», πρόσθεσε η Μελόνι.

Επιπλέον, τόνισε ότι το μήνυμα που έλαβε από τους Ιταλούς ήταν «συνεχίστε και κάντε το με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα αν είναι δυνατόν».

Η Μελόνι εξέφρασε την υπερηφάνειά της για το γεγονός ότι η Ιταλία μπορεί τώρα να παρουσιαστεί στη G7 και στην Ευρώπη με την ισχυρότερη κυβέρνηση από όλες, επισημαίνοντας πως αυτό αποτελεί όχι μόνο ικανοποίηση αλλά και μεγάλη ευθύνη.