Η Λούλου Γκρίμπιν, ήταν ένα από τρία θύματα επιθέσεων καρχαριών που έλαβαν χώρα μέσα σε λίγα λεπτά την Παρασκευή (7/6) στη Φλόριντα, στο δυτικό τμήμα της Πολιτείας, πολύ κοντά στην ακτή.

Η κοπέλα ήταν μαζί με την μητέρα της, τη δίδυμη αδελφή της και φίλους τους σε πολύ ρηχά νερά, που έφταναν μόλις στη μέση τους. Ο καρχαρίας δάγκωσε ένα χέρι και ένα πόδι της Λούλου και ελαφρά το πόδι μιας άλλης κοπέλας.

Φλόριντα: Το στόμα της ήταν κλειστό και ήταν χλωμή


Αμέσως την έσυραν στην ακτή, όπου έφτασε έντρομη η μητέρα της, αναφέρει ο Guardian. «Το στόμα της ήταν κλειστό και ήταν χλωμή», είπε, λέγοντας ακόμη ότι το τραύμα στο πόδι της κόρης της προξενούσε φρίκη.

Καθοριστική ήταν η επέμβαση των ανθρώπων που βρίσκονταν στην παραλία, που έσωσαν την κοπέλα από τον θάνατο.

Η κοπέλα μεταφέρθηκε άμεσα σε νοσοκομείο και διασωληνώθηκε, ενώ χρειάστηκε πολύ αίμα καθώς είχε χάσει τα δύο τρίτα. Οι γιατροί ακρωτηρίασαν τελικά το αριστερό της χέρι και μεγάλο μέρος από το δεξί της πόδι. Το Σάββατο την αποσωλήνωσαν, αλλά προγραμματίζουν πολλές επεμβάσεις τις επόμενες εβδομάδες.

Οι επιθέσεις από καρχαρίες σε λουόμενους είναι στην πραγματικότητα σπάνιες. Πέρυσι καταγράφηκαν μόλις 69 απρόκλητες επιθέσεις (δαγκώματα) σε όλο τον κόσμο, οι περισσότερες στη Φλόριντα. Από αυτές οι δέκα ήταν θανατηφόρες.

Την ίδια ημέρα με την επίθεση στη Λούλου και σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων, καρχαρίας δάγκωσε μια γυναίκα 45 ετών. Οδηγήθηκε σε νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε ακρωτηριασμό μέρους του αριστερού χεριού της.