Το «Apple Intelligence» στο WWDC 2024, την ονομασία της για τις νέες λειτουργίες AI για το iPhone και τα Mac ανακοίνωσε η Apple.

Η εταιρεία έχει μείνει πίσω από εταιρείες όπως η Google και η Microsoft, οι οποίες άρχισαν να μπαίνουν στο παιχνίδι της τεχνητής νοημοσύνης και τώρα προσπαθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Όπως δήλωσε η Apple, οι λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης της θα μπορούν να κάνουν πράγματα για τους χρήστες στις εφαρμογές. Η ΑΙ θα μπορεί να διαχειρίζεται τις ειδοποιήσεις, να γράφει αυτόματα πράγματα ή να συνοψίζει κείμενο στο mail και σε άλλες εφαρμογές. 

Η Apple αναφέρει ότι οι χρήστες θα μπορούν να μιλούν στη Siri πολύ πιο φυσικά στο iOS 18. Επιπλέον, οι χρήστες θα μπορούν να πληκτρολογούν στη Siri για να κάνουν πράγματα αντί να μιλάνε απλώς. Ακόμα, η εταιρεία λέει ότι η Siri θα μπορεί να κάνει πράγματα όπως να ρυθμίζει προγραμματισμένα μηνύματα κειμένου και να καταλαβαίνει από το πλαίσιο των όσων λένε οι χρήστες, ποιες εφαρμογές της ζητάνε να χρησιμοποιήσει.


Η ΑΙ ενισχύει τη Siri

Η Apple δήλωσε ότι η Siri θα αποκτήσει μια νέα ικανότητα να κάνει πράγματα μέσα σε εφαρμογές, όπως για παράδειγμα, οι χρήστες θα μπορούν να ζητήσουν από τη Siri να τραβήξει μια φωτογραφία που κοιτάνε και να τη στείλει σε έναν φίλο. Ως άλλο παράδειγμα, η εταιρεία λέει ότι η Siri θα μπορεί να κάνει πράγματα όπως να αναζητά τις φωτογραφίες των χρηστών, για να βρει το δίπλωμα οδήγησής κ.α.

Η εταιρεία κυκλοφορεί νέες προτάσεις για τη συγγραφή email και περιλήψεις κειμένου.  Επιπροσθέτως, η Apple λέει ότι κυκλοφορεί το «Genmoji», ένα νέο χαρακτηριστικό που θα δημιουργεί αντιδράσεις που μοιάζουν με emoji, ώστε όταν δεν μπορούν οι χρήστες να βρουν αυτό που θέλουν, να μπορούν απλά να δημιουργήσουν από την τεχνητή νοημοσύνη.

Η Apple φέρνει επίσης την τεχνητή νοημοσύνη στην εφαρμογή Photos, με τους χρήστες να απολαμβάνουν επιπλέον λειτουργίες, ενώ πρόσθεσε λειτουργίες παρόμοιες με το Magic Eraser της Google, όπως η δυνατότητα διαγραφής ενός προσώπου από μια φωτογραφία.

Η συμφωνία με το OpenAI

Το ChatGPT 4o θα έρθει στο iOS, το macOS και το iPadOS «αργότερα φέτος», ως ένα chatbot στο οποίο μπορεί να στραφεί η Siri όταν δεν είναι σε θέση να κάνει αυτό που της ζητάνε. Όταν το κάνει αυτό, η Apple λέει ότι θα ζητήσει πρώτα την άδειά των χρηστών.

Φωτογραφία: AP