Ο Κύπριος youtuber Φειδίας Παναγιώτου έκανε την έκπληξη και με ποσοστό 19,2% τερμάτισε τρίτος στις ευρωεκλογές στο Νησί της Αφροδίτης καταλαμβάνοντας μία από τις έξι έδρες της Κύπρου στην Ευρωβουλή. «Είναι σοκαριστικό αυτό που γίνεται, δεν το πιστεύω» ανέφερε μιλώντας στο κανάλι Σίγμα ο ίδιος, τονίζοντας πως αντιλαμβάνεται το μέγεθος της ευθύνης.

Διαβάστε ακόμα: Φειδίας Παναγιώτου: Συγκινημένος ο Κύπριος YouTuber που εξελέγη ευρωβουλευτής - "Δεν το πιστεύω, αγαπώ σας"

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1wbppbx3n2h)

Φειδίας Παναγιώτου: Καταφέραμε να κάμουμε ένα θαύμα

«Ο κόσμος πίστεψε σε ένα νέο άτομο, στο κάτι διαφορετικό. Για να ανοίξει αυτός ο δρόμος και για άλλους Φειδίες στο μέλλον πρέπει να είμαι υπόδειγμα ευρωβουλευτή» πρόσθεσε. Κληθείς να απαντήσει σε ποια πολιτική ομάδα θα ενταχθεί, είπε ότι θα προσπαθήσει να δημιουργήσει δική του πολιτική ομάδα ψάχνοντας και άλλους ανεξάρτητους. «Από αύριο θα ξεκινήσω να επικοινωνήσω με όλους» σημείωσε.

Νωρίτερα, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Φειδίας Παναγιώτου ανέφερε ότι «καταφέραμε να κάμουμε ένα θαύμα», ενώ παραδέχτηκε ότι στην αρχή της εκστρατείας πίστευε ότι οι πιθανότητες να εκλεγεί «ήταν ελάχιστες».

Ο νεαρός youtuber αριθμεί περίπου 2,6 εκατ. συνδρομητές στο κανάλι του από τότε που άρχισε να κάνει δημοσιεύσεις, το 2019. Απαντώντας στη ρητορική ερώτηση γιατί συνέχισε, είπε: «Άμα πιστεύεις ότι κάτι είναι αρκετά σημαντικό, πρέπει να το κάνεις, ακόμη και αν όλες οι πιθανότητες είναι εναντίον σου».

Θεωρεί σημαντικό το γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά που εκλέγεται κάποιος «εντελώς ανεξάρτητος, έχοντας ως μόνο όπλο του τα social media. Τούτο σημαίνει πως ίσως ήρθε ο καιρός ο κόσμος να αλλάξει κεφάλαιο στο βιβλίο της δημοκρατίας».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1wf087fq301)

Ποιος είναι ο Φειδίας Παναγιώτου

O Φειδίας Παναγιώτου αποφάσισε να κατέβει μόνος του στις ευρωεκλογές στην Κύπρο κι έκανε την απόλυτη έκπληξη, καθώς είναι η τρίτη δύναμη. Γιος παπά, χωρίς σπουδές και χωρίς ακαδημαϊκές περγαμηνές, κάνει καριέρα στο TikTok και το YouΤube και τώρα ετοιμάζεται για τις Βρυξέλλες. Τον Απρίλιο υπέβαλε την υποψηφιότητά του μαζί με τον πατέρα του, έναν ιερέα, φορώντας κοστούμι και παπιγιόν.

«Κάπου άκουσα ότι αν δεν είσαι ικανοποιημένος με τα πράγματα γύρω σου και θέλεις να αλλάξουν, πρέπει να γίνεις εσύ η αλλαγή» δήλωσε με την ευκαιρία. 
Ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή ότι δεν έχει ιδέα από πολιτική και δεν ξέρει τίποτα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά μέσα σε λίγους μήνες θα ρωτήσει, θα διαβάσει και θα μάθει.

Επίσης, προκάλεσε αντιδράσεις πέρυσι προσπαθώντας να ταξιδέψει σε όλη την Ινδία και την Ιαπωνία χωρίς να πληρώσει, ζητώντας μετρητά. Ο νεαρός Κύπριος είναι ο ίδιος άνθρωπος που κοιμόταν σε sleeping bag επί τρεις μήνες έξω από τα γραφεία της «SpaceX», μέχρι να καταφέρει να αγκαλιάσει τον Έλον Μασκ. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος πρόσφατα, κέρδισε μία Lamborghini από το διάσημο youtuber Mr. Beast, αφού με πείσμα δέχτηκε την πρόκληση να κρατήσει για παραπάνω από 70 ώρες μέρος του supersport αυτοκινήτου, το οποίο τελικά πούλησε για 240.000 δολάρια.