Καταιγίδα προκάλεσε χάος στο αεροδρόμιο της Πάλμα δε Μαγιόρκα στην Ισπανία, με το νερό να πέφτει από το ταβάνι και τα αεροπλάνα να καθηλώνονται στους πλημμυρισμένους διαδρόμους.

Σφοδρή βροχόπτωση σάρωσε σήμερα τον δημοφιλή τουριστικό προορισμό και λόγω της καταιγίδας σταμάτησε κάθε δραστηριότητα στο αεροδρόμιο Σον Σαντ Χοάν, το τρίτο σε μέγεθος στην Ισπανία, αφού ήταν «αδύνατον να λειτουργήσει με ασφάλεια», όπως ανέφερε η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας Aena.





Στο αεροδρόμιο ενεργοποιήθηκε το σχέδιο έκτακτης ανάγκης και οι πτήσεις προς τη Μαγιόρκα κατευθύνθηκαν προσωρινά σε άλλα αεροδρόμια, όπως ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών Όσκαρ Πουέντε.

Αργότερα, ο υπουργός ανακοίνωσε μέσω ανάρτησης στην πλατφόρμα ''Χ'' ότι το αεροδρόμιο ξαναρχίζει τη λειτουργία του, μιας και η βροχή κόπασε.




Βίντεο που αναρτήθηκαν στην πλατφόρμα ''Χ'' δείχνουν νερό να πέφτει από το ταβάνι στον χώρο, όπου βρίσκονται τα καταστήματα του αεροδρομίου, με τους ταξιδιώτες να πηγαινοέρχονται μουσκεμένοι, και κουβάδες να υπάρχουν τοποθετημένοι στο πάτωμα. 



Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία ΑΕΜΕΤ ανέφερε ότι ο σταθμός της στο αεροδρόμιο κατέγραψε βροχή σχεδόν 5 εκατοστών ανά ώρα, με αποκορύφωμα τα 9 εκατοστά σε λιγότερο από μία ώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ηλιόλουστο νησί με τις γραφικές παραλίες είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ευρώπη.