Νέες εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας της 53χρονης Βρετανίδας Jean Harlon επικαλούνται οι 3 γιοι της, 15 χρόνια μετά το τραγικό συμβάν.

Η 53χρονη βρέθηκε νεκρή στο λιμάνι του Ηρακλείου στην Κρήτη τον Μάρτιο του 2009, αλλά οι Αρχές δεν κατάφεραν ποτέ να βρουν ακριβώς πώς πέθανε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι επρόκειτο για δολοφονία, με τους αξιωματούχους που ερευνούν την υπόθεσή της να δηλώνουν ότι δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να ασκηθεί δίωξη.

Οι φίλοι της επιβεβαίωσαν ότι η Jean συνάντησε έναν άνδρα τη νύχτα που πέθανε, ωστόσο εκείνος δεν εντοπίστηκε ποτέ και παραμένει ο κύριος ύποπτος για τη δολοφονία της. Η υπόθεση έχει απασχολήσει εκτενώς τις ελληνικές και βρετανικές Αρχές, που παρά τις δυσκολίες θέλουν να δώσουν μια απάντηση στο τι συνέβη στην Jean Harlon εκείνο το βράδυ.


Η ιατροδικαστική έκθεση

Στην πρώτη ιατροδικαστική έκθεση αναφερόταν ότι ο θάνατός της οφείλεται σε πνιγμό εντός θαλάσσιου ύδατος, συνεπεία κάκωσης του αυχένα, με πλήρη διατομή του εγκεφαλικού στελέχους, αποτέλεσμα πτώσης στο νερό από ύψος.

Στη μετέπειτα συμπληρωματική ιατροδικαστική έκθεση αναφερόταν ότι ο θάνατός της επήλθε από πτώση και πρόσκρουση σε έδαφος και υπήρξε η εκτίμηση ότι η γυναίκα μεταφέρθηκε νεκρή στη θάλασσα και γινόταν λόγος για ατύχημα.

Τελικά, ο θάνατός της αποδόθηκε σε ανθρωποκτονία, δίνοντας νέα τροπή στις έρευνες.


Νέα στοιχεία 15 χρόνια μετά

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Cretalive, o νεότερος γιος της 53χρονης, Μάικλ Τζέιμς Πόρτερ, αναφέρει ότι υπάρχουν εξελίξεις στην υπόθεση, καθώς προσέλαβαν έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ, ο οποίος φέρεται να έχει συνεισφέρει στην έρευνα νέες πληροφορίες και στοιχεία.

Η οικογένεια πιστεύει ότι αυτή τη φορά η υπόθεση θα εξιχνιαστεί, καθώς υποστηρίζεται ότι έχουν ταυτοποιήσει το άτομο που σκότωσε τη μητέρα τους. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στον ιστότοπο ο γιος της Harlon: «Tώρα το παζλ παίρνει μορφή και έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Η φωνή της μαμάς συνεχίζει να ακούγεται - ακόμα περισσότερο τώρα από ποτέ».

«Κλειδί» το ημερολόγιό της 

Υπενθυμίζεται πως έναν χρόνο πριν, μια καταγραφή στο ημερολόγιο της άτυχης 53χρονης έφερε ένα νέο στοιχείο στην υπόθεση. Το ημερολόγιο ανακάλυψαν οι γιοι της μετά τον θάνατό της και σε αυτό η Jean κατέγραφε τα σχέδιά της να επισκεφθεί το σπίτι της φίλης της Pat για να φροντίσει την ανάπηρη κόρη της - αλλά, το προηγούμενο βράδυ, δολοφονήθηκε.

jean-harlon-dolofonia
Η τελευταία καταχώριση στο ημερολόγιο
 
Στο αντίστοιχο δημοσίευμα, ο Μάικλ Πόρτερ δήλωσε: «Η τελευταία της καταχώριση ήταν πολύ απλή, απλά για την κανονική καθημερινή της ζωή. Αλλά καμία αναφορά σε διαδικτυακές γνωριμίες, ότι έχει γνωρίσει κάποιον ή ότι σχεδιάζει να γνωρίσει κάποιον. Οπότε, αυτό το γεγονός με κάνει να πιστεύω ότι η έξοδός της εκείνο το βράδυ ήταν μια αυθόρμητη απόφαση ή ότι έπεσε πάνω σε κάποιον που γνώριζε».

Όπως είπε ο Μάικλ, η απόσταση που διένυσε η Jean είναι ένας επιπλέον δείκτης ότι ο άνδρας που συνάντησε δεν ήταν ξένος. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Η μητέρα μου ταξίδεψε στο Ηράκλειο, το οποίο είναι μια διαδρομή 23 λεπτών με ταξί ή αυτοκίνητο και δεν οδηγούσε και ήταν χειμώνας, οπότε τα λεωφορεία δεν ήταν συχνά».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η μητέρα τριών παιδιών είχε μετακομίσει στην Κρήτη από το Dumfries για να ξεκινήσει μια νέα ζωή το 2005.