Με διαδηλωτές γέμισαν οι δρόμοι σε Παρίσι, Μασσαλία και Λιλ μετά την επικράτηση Λεπέν – Μπαρντελά, με τον κόσμο να αντιδρά στο 31,36% του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού. 

Η παράταξη της Λεπέν βρήκε ένα σύμμαχο στο πρόσωπο του σκληροπυρηνικού ηγέτη της γαλλικής Δεξιάς, ενώ εμφανίστηκε και η ανιψιά της Λεπέν, Μαριόν Μαρεσάλ, ευρωβουλευτής πια με το ακροδεξιό κόμμα του Ζεμούρ.


Πρώτο το κόμμα της Λεπέν στην πρώτη δημοσκόπηση

Στην πρώτη δημοσκόπηση για τις επικείμενες γαλλικές εκλογές στις 30 Ιουνίου και 7 Ιουλίου, μερικές μέρες πριν τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι, όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του Star στο Παρίσι Μαρία Δεναξά, το κόμμα της Λεπέν τριπλασιάζει τους βουλευτές του με 235 έως 265 έδρες στην Εθνοσυνέλευση. Ο αριθμός ωστόσο είναι μικρότερος από τις 289 έδρες που απαιτούνται για την απόλυτη πλειοψηφία.


Τριγμοί στη Γερμανία 

Την ίδια ώρα στη Γερμανία καταγράφηκαν τα χειρότερα ευρωπαϊκά αποτελέσματα για κυβερνών κόμμα, με δεύτερο κόμμα τους σκληροπυρηνικούς εθνικιστές του AFD .

Όπως δήλωσε ο Καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς: «Το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν κακό και για τα τρία κυβερνητικά κόμματα. Κανείς δεν είναι καλό να επιστρέψει απλώς στη δουλειά ως συνήθως».