Πρώην εργαζόμενοι της εταιρείας SpaceX του Έλον Μασκ προχωρούν σε μήνυση αναφέροντας παράνομες απολύσεις αφού κατήγγειλαν έμφυλες διακρίσεις και παρενοχλήσεις, σύμφωνα με το CNN.

Η SpaceX και ο διευθύνων σύμβουλος Έλον Μασκ μηνύθηκαν την Τετάρτη από πρώην υπαλλήλους που ισχυρίζονται ότι απολύθηκαν παράνομα επειδή εξέφρασαν ανησυχίες για διακρίσεις λόγω φύλου και σεξουαλική παρενόχληση στην εταιρεία.

Μήνυση κατά της SpaceX: "Οι γυναίκες αξιολογούνται με βάση το μέγεθος του σουτιέν τους"


Η μήνυση, την οποία κατέθεσαν οκτώ εργαζόμενοι που απολύθηκαν το 2022, υποστηρίζει ότι ο Μασκ θέλει να είναι «ο ηγέτης σε έναν γενναίο νέο κόσμο διαστημικών ταξιδιών, αλλά διοικεί την εταιρεία του σε σκοτεινούς αιώνες - αντιμετωπίζοντας τις γυναίκες ως σεξουαλικά αντικείμενα που αξιολογούνται με βάση το μέγεθος του σουτιέν τους, βομβαρδίζοντας τον χώρο εργασίας με άσεμνα σεξουαλικά πειράγματα», σύμφωνα με την αγωγή, που κατατέθηκε σε πολιτειακό δικαστήριο στην Καλιφόρνια.

Οι οκτώ πρώην εργαζόμενοι συμμετείχαν στη συγγραφή ανοιχτής επιστολής του 2022 με την οποία επικρίνουν τον Μασκ και προτρέπουν τα στελέχη της SpaceX να κάνουν την κουλτούρα της εταιρείας πιο περιεκτική. Η επιστολή, την οποία υπέγραψαν τουλάχιστον 400 άλλοι εργαζόμενοι, ζητούσε από τη διοίκηση της SpaceX να καταστήσει σαφές ότι οι δηλώσεις του Μασκ -ιδίως στο Twitter- δεν αντικατοπτρίζουν τις απόψεις ή τις αξίες της εταιρείας.

Μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής, οι οκτώ υπάλληλοι απολύθηκαν. Στην καταγγελία της Τετάρτης υποστηρίζεται ότι «ο Μασκ διέταξε προσωπικά τις απολύσεις.