Ένταση δημιουργήθηκε ανάμεσα σε δημοσιογράφο της εφημερίδας El Pais και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σήμερα (13/6) και αφορμή ήταν μια ερώτηση.

Η ερώτηση του δημοσιογράφου δεν άρεσε στον πρόεδρο της Τουρκίας, με συνέπεια να του απαντήσει απότομα και να του κάνει, μάλιστα, υποδείξεις «να μην κουνάει το κεφάλι του».

Ο Ισπανός δημοσιογράφος ρώτησε αν «η Τουρκία αγνοεί τις αποφάσεις του Ευρωπαικου Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και δεν αποφυλακίζει τον Κούρδο Σελαχατίν Ντεμίρτας, όπως και τον Οσμἀν Καβάλα».

Στο άκουσσμα της ερώτησης, ο Ερντογάν απάντησε: «Το γεγονός ότι κάνετε αυτές τις ερωτήσεις μας βάζει σε σκέψεις. Κυρίως μας στεναχωρεί το γεγονός ότι ένα μέλος του Τύπου υπερασπίζεται αυτούς τους τρομοκράτες. Μην κουνάς το κεφάλι σου, κοίταξε με... Όπως βλέπεις είμαι όρθιος και συνεχίζω να εργάζομαι. Μπορεί να είναι ο Οσμάν Καβάλα, μπορεί να είναι ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς, όποιος και αν είναι, εμείς τηρούμε τους νόμους. Αυτό γίνεται. Υποθέτω ότι εσείς δεν ζειτε στην Τουρκία. Εμείς ζούμε στην Τουρκία. Αυτά είναι βήματα που κάνουμε για την ειρήνευση της περιοχής και έτσι θα συνεχιστεί».

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ile Anlaşmaların İmza Töreni ve Ortak Basın Toplantısı