Κατηγορούμενος βρέθηκε ένας άντρας στη Βρετανία, καθώς αφαίρεσε το προφυλακτικό εν αγνοία της γυναίκας με την οποία έκανε συναινετικό σεξ.

Η ιδιαίτερη αυτή υπόθεση εκδικάστηκε από δικαστήριο στις 2 Απριλίου 2024 από τους δικαστές του Inner London Crown Court και ο 39χρονος Guy Mukendi από το Brixton του νότιου Λονδίνου κρίθηκε ένοχος για βιασμό εξαιτίας του προφυλακτικού, που έβγαλε κρυφά και «έφαγε» 4 χρόνια και 3 μήνες.


Η καταγγελία

Το περιστατικό κατήγγειλε η ερωμένη του στις 9 Μαΐου του περασμένου έτους. Η γυναίκα είχε συναινέσει να κάνει σεξ με τον Mukendi, αρκεί να φορούσε προφυλακτικό. Ωστόσο, εκείνος κατά τη διάρκεια της συνεύρεσης, αφαίρεσε την προστασία χωρίς να το γνωρίζει.

Η αστυνομία συνεργάστηκε με το θύμα για να αποκτήσει σε screenshots τα μηνύματα που έστειλε ο Mukendi στα οποία ζητούσε συγγνώμη για την αφαίρεση του προφυλακτικού και στα οποία προσπαθούσε να εξηγήσει τις πράξεις του λέγοντας, ότι είχε καιρό να κάνει σεξ. Στη συνέχεια ο ίδιος διέγραψε τα μηνύματα, αλλά τα screenshots συνέβαλαν στην καταδίκη του.


Η νομοθεσία

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διώξεις για μη συναινετική αφαίρεση προφυλακτικού, η οποία διώκεται ως βιασμός σύμφωνα με την αγγλική και ουαλική νομοθεσία, είναι πολύ σπάνιες εξαιτίας της ελλιπούς αναφοράς, δήλωσε η αστυνομία.

Όπως ανέφερε στο Skynews ο αστυνομικόςΤζακ Ερλ, επικεφαλής της έρευνας: «Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της έρευνας ο Mukendi αρνήθηκε κάθε αδίκημα – αλλά οι αστυνομικοί μας δημιούργησαν μια πειστική υπόθεση εναντίον του ώστε να μην αφήσει καμία αμφιβολία στους ενόρκους. Ήμασταν αφοσιωμένοι στο να εξασφαλίσουμε δικαιοσύνη για το θύμα και θα συνεχίσουμε να ευαισθητοποιούμε την κοινή γνώμη ότι αυτό το έγκλημα είναι μια μορφή βιασμού. Το θύμα έκανε το σωστό που κάλεσε αμέσως την αστυνομία και η γενναιότητά της δεν πρέπει να επισκιάζεται».