Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με γυναικοκτονία που σημειώθηκε την Παρασκευή (14/06) στην Πάφο της Κύπρου, όταν ένας 48χρονος μαχαίρωσε και πέταξε τη σύζυγό του από το μπαλκόνι του σπιτιού τους.

Οι νέες πληροφορίες καταδεικνύουν ευθύνες των αστυνομικών αρχών, αφού σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alphanews Κύπρου, ένας μάρτυρας «καίει» την αστυνομία, καθώς καταγγέλλει σοβαρές καθυστερήσεις. Συγκεκριμένα, ο εν λόγω άνδρας κατήγγειλε ότι κάλεσε την αστυνομία όταν άκουσε τις πρώτες φωνές να βγαίνουν από το γειτονικό του σπίτι.


Τα 4 τηλεφωνήματα

Η πρώτη από τις τέσσερις κλήσεις του προς την αστυνομία έγινε στις 9.59 π.μ.., με τον ίδιο να αναφέρει ότι: «ο υπεύθυνος μου είπε να με ενώσει με τη ''Βία στην Οικογένεια'', χτυπούσε, περίμενα να απαντήσει κάποιος, δεν απαντούσε κανένας». Ο άντρας επέμεινε, αφού όπως πρόσθεσε: «στις 10:01 ξαναπήρα την αστυνομία, είπα στον υπεύθυνο ότι δεν απαντούσαν, μου είπε να με ενώσει με το Τμήμα των Μικροεγκλημάτων, πάλι δεν απάντησε κανένας». Συνέχισε λέγοντας: «10:03 το επόμενο τηλεφώνημα και μου είπε να με ενώσει με ένα κινητό κάποιου υπεύθυνου, ούτε εκείνος απάντησε».

Όπως συμπλήρωσε ο μάρτυρας: «Στις 10:07 ήταν το τελευταίο μου τηλεφώνημα δεν μου είπε να με ενώσει με κάποιον, φαντάζομαι θα τους ενημέρωσαν κι άλλοι και ήξεραν τι συμβαίνει. Άκουσα φωνές, έτρεξα να πάω κάτω να δω τι γίνεται, μήπως και προλάβω κάτι αλλά πρόλαβε και την έριξε από το μπαλκόνι. Είχε κόσμο και προσπαθούσε να την συνεφέρει, ήταν μέσα στα αίματα. Πήγα από την άλλη πλευρά του σπιτιού, ήταν εκείνος γεμάτος αίματα, στο έδαφος, σε καλύτερη κατάσταση όμως και μετά από 20 περίπου λεπτά ήρθε ασθενοφόρο, έδωσε τις πρώτες βοήθειες στην γυναίκα, δεν την έσωσε, δεν πρόλαβε».

«Μετά που τελείωσαν όλα αυτά ήρθε η αστυνομία», κατέληξε ο μάρτυρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 48χρονος γυναικοκτόνος είχε κατηγορηθεί και στο παρελθόν για ενδοοικογενειακή βία.