Τα λεπτά σίγουρα φάνηκαν αιώνες στους 28 ανθρώπους, που ήταν για μισή ώρα κρεμασμένοι ανάποδα από ύψος 30 μέτρων σε λούνα παρκ στο Όρεγκον, λόγω βλάβης.

Το AtmosFEAR στο λούνα παρκ Όουκς Παρκ κοντά στο Πόρτλαντ του Όρεγκον εγκαινιάστηκε το 2021 και λειτουργεί σαν γιγάντιο εκκρεμές μέχρι χθες, όταν γύρω στις 14:55 τοπική ώρα έπαθε βλάβη με αποτέλεσμα 28 άτομα να εγκλωβιστούν με το κεφάλι προς τα κάτω και τα πόδια τους στον αέρα.

Crews rescue 28 people trapped upside down high on Oregon amusement park ride

Οι υπεύθυνοι του λούνα παρκ ενημέρωσαν τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, που έφθασαν μετά από 25 λεπτά. Διασώστες της Πυροσβεστικής συνεργάστηκαν με τους μηχανικούς του λούνα παρκ, για να κατεβάσουν χειροκίνητα το AtmosFEAR και τελικά τα κατάφεραν.

Ένα άτομο με υποκείμενα ιατρικά προβλήματα διακομίστηκε στο νοσοκομείο, αλλά σύμφωνα με τους υπεύθυνους του λούνα παρκ κανείς από τους επιβάτες δεν τραυματίστηκε.


«Δεν πίστευα ότι θα ζήσω»

Ανάμεσα σε αυτούς που έζησαν την απίστευτη περιπέτεια και δύο έφηβοι από το Πόρτλαντ, ο Ντάνιελ Άλεν και η Τζόρνταν Χάρντινγκ, που είχαν πάει για να γιορτάσουν την αποφοίτησή τους από το λύκειο.

«Είχα ενθουσιαστεί με την ιδέα να κάνουμε τη βόλτα. Αλλά όταν εγκλωβίζεσαι εκεί πάνω, σου φεύγει κάθε ενθουσιασμός», δήλωσε ο Άλεν στο τοπικό δίκτυο KGW8.

Almost 30 people suspended upside down at 10 stories high after ride stalls at amusement park

Η Χάρντινγκ με τη σειρά της σχολίασε: «Πανικοβληθήκαμε, οι άνθρωποι έκλαιγαν, στρέφονται στον ουρανό ψελλίζοντας τα τελευταία όπως νόμιζαν λόγια τους». Όπως δήλωσε, όσο παρέμενε κρεμασμένη ανάποδα, αν και δεν είναι θρησκευόμενη, άρχισε να προσεύχεται στον Θεό. «Δεν πίστευα ότι θα ζήσω», πρόσθεσε.

Οι υπεύθυνοι του λούνα παρκ αποζημίωσαν τους επιβάτες επιστρέφοντάς τους το αντίτιμο του εισιτηρίου. Όπως είπαν, το AtmosFEAR δεν είχε ξαναπαρουσιάσει προβλήματα, αλλά θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας.