«Σέβομαι τους θεσμούς, δεν ζητώ θεσμικό χάος», δήλωσε η Λεπέν στη Le Figaro σε συνέντευξή της που δημοσιεύθηκε την Κυριακή. «Θα υπάρξει απλώς συμβίωση», τονίζει, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα ζητήσει την παραίτηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν αν η ακροδεξιά κερδίσει τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές

Η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς δήλωσε ότι δεν θα ζητήσει την παραίτηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν εάν το κόμμα της θριαμβεύσει στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν αργότερα αυτόν τον μήνα.

Γαλλία: Ολοταχώς για την προεδρία το 2027 η Λεπέν


Ο Μακρόν προκήρυξε τις εθνικές εκλογές υψηλού ρίσκου, αφού η ακροδεξιά Εθνική Συσπείρωση, συνέτριψε τη φιλελεύθερη Αναγέννηση του Μακρόν και όλους τους άλλους διεκδικητές στις ευρωεκλογές νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Στη Γαλλία, οι επιδόσεις της Εθνικής Συσπείρωσης στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 30ής Ιουνίου και της 7ης Ιουλίου θα παρακολουθούνται στενά ως προάγγελος του κατά πόσον η Λεπέν -που επί μακρόν ήταν η δεύτερη δύναμη της γαλλικής πολιτικής- μπορεί να οδηγήσει το κόμμα της στην προεδρία το 2027 και να ρίξει και τον Μακρόν στις προεδρικές εκλογές.

«Τίποτα δεν θα με εμποδίσει να κατέβω στις προεδρικές εκλογές», διαβεβαίωσε η Λεπέν.