O Νικολά Σαρκοζί προειδοποιεί ότι η Γαλλία μπορεί να βρεθεί στο χάος, με την απόφαση προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας προειδοποίησε τον Μακρόν ότι η απόφασή του να προκηρύξει πρόωρες εκλογές θα μπορούσε να βυθίσει τη Γαλλία στο χάος, καθώς το κεντρώο κόμμα του βρίσκεται στην τρίτη θέση στις δημοσκοπήσεις, πολύ πίσω από την ακροδεξιά «Εθνική Συσπείρωση».

«Ο κίνδυνος είναι μεγάλος να επιβεβαιώσουν την οργή τους αντί να την αντιστρέψουν», δήλωσε ο Σαρκοζί, αναφερόμενος στους Γάλλους ψηφοφόρους μιλώντας στην εφημερίδα Le Journal du Dimanche (JDD).

"Η Γαλλία θα μπορούσε να βυθιστεί στο χάος"


Ο Σαρκοζί προειδοποίησε ότι η διάλυση της εθνοσυνέλευσης αποτελεί «μεγάλο κίνδυνο» για τη Γαλλία, «διότι θα μπορούσε να τη βυθίσει στο χάος, από το οποίο θα δυσκολευτεί πολύ να βγει».

Σύμφωνα με την βρετανική Guardian, o κεντροδεξιός πρόεδρος της Γαλλίας από το 2007-12, λέγεται ότι έχει καλές σχέσεις με τον Μακρόν.

Οι Γάλλοι θα ψηφίσουν για μια νέα εθνοσυνέλευση σε δύο γύρους, στις 30 Ιουνίου και στις 7 Ιουλίου, μετά την κίνηση-σοκ του Μακρόν να προκηρύξει εκλογές τρία χρόνια νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα..