Δίαυλο επικοινωνίας με το γυναικείο κοινό ανοίγει ο Ζορντάν Μπαρντελά, το πολιτικό τέκνο της σταρ της γαλλικής Ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν, καθώς έχει ήδη δηλώσει την πρόθεσή του να διεκδικήσει τον πρωθυπουργικό θώκο της Γαλλίας.

Μετρώντας τις δυνατότητές του στα social media, ο Μπαρντελά εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να απευθυνθεί στις γυναίκες μέσω του Twitter, αναφερόμενος στην ελευθερία και τα δικαιώματά τους. Στο σχετικό βίντεο που δημοσιεύθηκε από τη γαλλική εφημερίδα «Le Parisien», ο 28χρονος πολιτικός εμφανίζεται με κλασικό μαύρο κοστούμι και γραβάτα, κοιτάζοντας την κάμερα και απευθυνόμενος στις γυναίκες της Γαλλίας: «Στη Γαλλία, οι γυναίκες είναι ελεύθερες και θα παραμείνουν ελεύθερες. Επί αρκετές μέρες, η ακροαριστερά διαδίδει φήμες, ψέματα και επιδιώκει να διεκδικήσει το μονοπώλιο στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών», ανέφερε με σοβαρό ύφος.

Ο Μπαρντελά συνέχισε, τονίζοντας ότι το κόμμα του (Εθνική Συσπείρωση, RN) εγγυάται απόλυτα τα δικαιώματα και την ελευθερία κάθε γυναίκας και κάθε κοριτσιού στη Γαλλία. «Στη Γαλλία, οι γυναίκες είναι ελεύθερες και έτσι θα παραμείνουν», πρόσθεσε.

Υποσχέσεις για το μέλλον

Αναφερόμενος στα νομοσχέδια που προωθούν οι βουλευτές του RN στην Εθνοσυνέλευση για τα δικαιώματα των γυναικών, ο Μπαρντελά δήλωσε ότι, εάν γίνει πρωθυπουργός, θα προωθήσει την δίκαιη τιμωρία των γιατρών και των γυναικολόγων που κάνουν ιατρικά λάθη και θα εντείνει τον αγώνα κατά της ανασφάλειας των γυναικών.

Η χρήση των κοινωνικών δικτύων

Ο Μπαρντελά έχει αποδειχθεί μαέστρος στη χρήση των κοινωνικών δικτύων για να αυξήσει την απήχηση του κόμματός του, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων, γεγονός που συνέβαλε στη συντριπτική νίκη επί των κεντρώων του Εμανουέλ Μακρόν στις ευρωεκλογές. Με την επιλογή του κλασικού κοστουμιού και το αβίαστο χαμόγελό του, ο Μπαρντελά προβάλλει τις ιταλικές ρίζες της οικογένειάς του και την εργατική του καταγωγή από το προάστιο Saint-Denis, βόρεια του Παρισιού, όπου μεγάλωσε με μια ανύπαντρη μητέρα.

Παρόλο που ο πατέρας του είχε τη δική του επιχείρηση και τον έστειλε σε ιδιωτικά σχολεία, ο Μπαρντελά εισήλθε στην πολιτική και το RN σε ηλικία 17 ετών, χωρίς να έχει εργαστεί σε εταιρικό περιβάλλον ή να έχει ασκήσει κάποιο άλλο επάγγελμα. Ωστόσο, έχει αποδειχθεί ικανός στην επικοινωνία και στην μεταφορά των ιδεών του κόμματός του στους υποστηρικτές του, οι οποίοι τον αποθεώνουν σαν ποπ σταρ.

Προεκλογικές συγκεντρώσεις

Οι προεκλογικές του συγκεντρώσεις προσελκύουν νεαρά πλήθη με μουσική και μπίρα για όλους, ενώ κυρίως οι νεαρές γυναίκες τον αποθεώνουν, φωνάζοντας το όνομά του και ζητώντας του να βγάλει selfies μαζί τους. Ο Ζορντάν Μπαρντελά φαίνεται να στοχεύει αποτελεσματικά στην κατάκτηση του γυναικείου κοινού, χρησιμοποιώντας την επικοινωνιακή του δεινότητα και τις στρατηγικές του στα κοινωνικά δίκτυα για να ενισχύσει την πολιτική του θέση.