Ένα πρόωρο μωρό που γεννήθηκε στην 24η εβδομάδα της κύησης και ζύγιζε λιγότερο από 900 γραμμάρια, κατάφερε να ξεπεράσει κάθε προσδοκία και πήγε τελικά σπίτι του μετά από 147 ημέρες στο ΜΕΘ νεογνών στο Λονγκ Άιλαντ.

Η Σάιν Γκράχαμ «αψήφησε όλες τις πιθανότητες» όταν γεννήθηκε πριν από 6 μήνες – και πολύ πριν από την ημερομηνία που αναμενόταν να έρθει στον κόσμο – στο Λονγκ Άιλαντ, ανέφερε η υπεύθυνη νοσηλευτικής κλινικής της ΜΕΘ νεογνών ΛαΣόν Πίτερ, η οποία βοήθησε να οργανωθεί μια συγκινητική τελετή αποχαιρετισμού για το μωρό και την οικογένειά του.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι εξίσου με εκείνους που το μωρό πηγαίνει στο σπίτι του» δήλωσε στο δίκτυο Pix 11.

Ζύγιζε 900 γραμμάρια και πέρασε πάνω από 20 εβδομάδες στο νοσοκομείο

Το βρέφος το οποίο ζύγιζε λιγότερο από 900 γραμμάρια όταν γεννήθηκε, αναγκάστηκε να περάσει περισσότερες από 20 εβδομάδες στη ΜΕΘ, σύμφωνα με το νοσοκομείο. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του εκεί, έπρεπε να αναπνέει μέσω ενός σωλήνα και χρειάστηκε να ξεπεράσει τρεις λοιμώξεις, μεταξύ των οποίων στρεπτοκοκκική φαρυγγίτιδα και E. coli, σύμφωνα με τον σταθμό.

«Η κόρη μου είναι μια ευλογία» λέει η μητέρα του μωρού

Η μητέρα του μωρού, Φάμπε Τέρνερ, δήλωσε στο ABC 7 ότι δεν μπορούσε να κρατήσει το μωρό της για δύο μήνες και χαρακτήρισε το εξιτήριο της κόρης της «ευλογία».

Baby born prematurely, goes home to family on LI


«Η Σάιν ζυγίζει τώρα 4,5 κιλά και είναι ένα στρουμπουλό μωρό» δήλωσε με περηφάνια η μητέρα του.

«Ο Θεός μας ευλόγησε. Η Σάιν είναι μια χαρά».

«Ήταν αίμα, ιδρώτας και δάκρυα μέχρι να βεβαιωθούμε ότι ήταν καλά» πρόσθεσε η Πίτερ.

«Να σιγουρευτούμε ότι θα επιβίωσε από οποιαδήποτε κατάσταση κι αν περνούσε. Δεν μπορώ να εκφράσω πώς αισθάνομαι αυτή τη στιγμή. Είμαι απλά χαρούμενη. Σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα».