Στη φετινή τελετή αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, μία φοιτήτρια ξεχώρισε, κλέβοντας την παράσταση: η 105χρονη Βιρτζίνια "Τζίντζερ" Χίσλοπ, η οποία ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στην εκπαίδευση, 83 χρόνια αφότου ξεκίνησε για πρώτη φορά τα μαθήματά της.

Πριν από οκτώ δεκαετίες, η Χίσλοπ αποφάσισε να βάλει τις σπουδές της σε αναμονή, καθώς παντρεύτηκε και απέκτησε παιδιά. Ωστόσο, φέτος κέρδισε την ευκαιρία να φορέσει τήβεννο και να πάρει την πολυπόθητη περγαμηνή, υπό το χειροκρότημα των συνομηλίκων της.

Η Χίσλοπ παρακολούθησε το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ το 1940, αλλά χρειάστηκε να γράψει μια διατριβή για να αποκτήσει μεταπτυχιακό δίπλωμα, μια σημαντική πρόκληση ακόμη και σε καλές εποχές. Στα μέσα της σχολικής χρονιάς, όμως, οι ΗΠΑ μπήκαν στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο αρραβωνιαστικός της, Τζορτζ, κλήθηκε να υπηρετήσει στο στρατό, έτσι παντρεύτηκαν γρήγορα και εκείνη έμεινε στο σπίτι για να στηρίξει όσους έμειναν πίσω. Μετά το τέλος των μαχών, η Χίσλοπ ξεκίνησε μια μακρά καριέρα στην εκπαίδευση, χρησιμοποιώντας το πιστοποιητικό διδασκαλίας που απέκτησε μέσω του πτυχίου της στην εκπαίδευση και υπηρετώντας σε διάφορες σχολικές επιτροπές.

Περιέγραψε την καριέρα της ως μια προσπάθεια να βελτιώσει τις ευκαιρίες εκπαίδευσης για όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Οι δεκαετίες πέρασαν και η Χίσλοπ τελικά συνειδητοποίησε ότι σχεδόν τίποτα δεν την εμπόδιζε να επισκεφτεί μια πανεπιστημιούπολη και να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε.

Τελικά, 83 χρόνια αργότερα, τον Ιούνιο έκανε ακριβώς αυτό, με τα εγγόνια και τα δισέγγονά της να παρακολουθούν το υπέροχο επίτευγμά της, το οποίο αποτελεί παράδειγμα θέλησης και αποφασιστικότητας. «Για πολλούς ανθρώπους το πτυχίο είναι ένα σήμα επιτευγμάτων και ήταν υπέροχο να μπορούμε να γιορτάσουμε κάποιον που νοιαζόταν τόσο πολύ για τη μάθηση και αφιέρωσε τη ζωή του στη μάθηση άλλων ανθρώπων», δήλωσε ο Ντιν Ντάνιελ Σβαρτς του Στάνφορντ με την ευκαιρία της αποφοίτησης της 105χρονης γυναίκας.

Ο γαμπρός της την περιέγραψε ως μια γυναίκα κάτω από τα πόδια της οποίας «δεν φυτρώνουν βρύα» λόγω του ενεργού τρόπου ζωής της, που περιλαμβάνει τον εθελοντισμό, την αδιάκοπη ανάγνωση βιβλίων και την εντατική ενασχόληση με την κηπουρική.