Με διάσειση συνεχίζει να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο η πριγκίπισσα Άννα, μετά το ατύχημα που είχε με άλογο το απόγευμα της Κυριακής (22/06) στον κήπο του σπιτιού της.

Συγκεκριμένα, το ατύχημα συνέβη όταν η 73χρονη αδερφή του βασιλιά Καρόλου περπατούσε στο κτήμα της Γκατκόμπ Παρκ στο Γκλουτσεστερσάιντ. Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο και της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.


Δε θυμάται τι συνέβη

Η πριγκίπισσα θεωρείται ότι έχει ελαφρά τραύματα στο κεφάλι, ωστόσο η ίδια δε θυμάται τι ακριβώς συνέβη.

Τα άλογα,όπως έχει γίνει γνωστό, βρίσκονταν κοντά τη στιγμή του ατυχήματος και η ιατρική της ομάδα λέει ότι τα τραύματά της συνάδουν με «πιθανή πρόσκρουση» από χτύπημα στο κεφάλι ή κλωτσιά από ζώο ή ζώα.


Θα παραμείνει στο νοσοκομείο

Η πριγκίπισσα Άννα έχει τις αισθήσεις της και αναμένεται να αναρρώσει «πλήρως και γρήγορα», παρολ' αυτά, θα πρέπει να περάσει αρκετές ημέρες στο νοσοκομείο και ως εκ τούτου, όλες οι βασιλικές της υποχρεώσεις έχουν ακυρωθεί, συμπεριλαμβανομένης και της επίσκεψης εργασίας στον Καναδά την Πέμπτη (27/06), ενώ δε θα είναι φυσικά παρούσα στο πλευρό του αδερφού της, βασιλιά Καρόλου ο οποίος σήμερα υποδέχεται τον αυτοκράτορα της Ιαπωνίας, Ναρουχίτο.


«Αποδυναμώνεται» η βασιλική οικογένεια

Την ίδια ώρα, το ατύχημα της πριγκίπισσας Άννας αναδεικνύει ένα ακόμη μεγάλο πρόβλημα, αφού η βασιλική οικογένεια ολοένα και αποδυναμώνεται και δημιουργείται το ερώτημα, ποιος απομένει για να εκτελεί τις βασιλικές υποχρεώσεις;

Όπως είναι γνωστό πριν ακόμη από το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, οι σύμβουλοι της βασιλικής οικογένειας προωθούσαν την ιδέα μας λιτότερης μοναρχίας, κάτι που υιοθέτησε και ο βασιλιάς Κάρολος. Ως εκ τούτου, ο βασιλιάς και η σύζυγός του, αλλά και ο διάδοχος του θρόνου πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον είχαν αναλάβει περισσότερα καθήκοντα. Μετά τη διάγνωση του βασιλιά Καρόλου και της πριγκίπισσας της Ουαλίας με καρκίνο, οι δυο τους έχουν αναγκαστεί να περιορίσουν στο ελάχιστο τις δημόσιες εμφανίσεις τους, με την Κέιτ Μίντλετον να μείνει στο παρασκήνιο για περισσότερο από έξι μήνες, με εξαίρεση το Trooping The Colour, την εκδήλωση για τα επίσημα γενέθλια του βασιλιά Καρόλου.

Τώρα, μετά το ατύχημα και της πριγκίπισσας Άννας, το «βάρος» των βασιλικών καθηκόντων καλούνται να σηκώσουν η βασίλισσα Καμίλα και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, αποδεικνύοντας, όπως αναφέρουν τα βρετανικά μέσα, πως η ιδέα μιας λιτής μοναρχίας τελικά δεν είναι και τόσο καλή.