Σε δημοπρασία αναμένεται να βγουν την Πέμπτη (27/06), στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, προσωπικά αντικείμενα της πριγκίπισσας Νταϊάνας. Μεταξύ των αντικειμένων, ξεχωρίζουν δύο φορέματα που εκτιμάται πως θα πωληθούν έναντι 200.000-400.000 δολαρίων.

Το πρώτο είναι ένα βραδινό φόρεμα με μπλε τούλι, σχεδιασμένο από τον Μάρεϊ Αρμπίντ, το οποίο φόρεσε η πριγκίπισσα Νταϊάνα στην πρεμιέρα του «Φαντάσματος της Όπερας», το 1986, στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου.

Exclusive: See Princess Diana's iconic dresses headed to auction

Το δεύτερο είναι μια δημιουργία του Βίκτορ Εντελστάιν, από μετάξι και δαντέλα, με την οποία η πριγκίπισσα της Ουαλίας έκανε δύο δημόσιες εμφανίσεις.

Σημειώνεται πως η πριγκίπισσα Νταϊάνα γοήτευε τα πλήθη και μνημονεύεται ακόμη και σήμερα, 27 χρόνια μετά τον θάνατό της σε τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι. «Της άρεσε πραγματικά η μόδα… Σκεφτόταν προσεκτικά τις δημιουργίες των σχεδιαστών που θα επέλεγε να φορέσει», λέει η Γκαμπριέλα Σβαρτς του οίκου δημοπρασιών Julien’s Auctions, σημειώνοντας πως η Νταϊάνα ήταν «η πριγκίπισσα του λαού», αλλά συνάμα και «το όνειρο κάθε σχεδιαστή μόδας».