Είκοσι άνθρωποι τραυματίστηκαν την Τετάρτη (26/06) μετά τον εκτροχιασμό επιβατικής αμαξοστοιχίας, η οποία μετέφερε περισσότερους από 200 επιβάτες στον ρωσικό Άπω Βορρά, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Η επιβατική αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε κοντά στην πόλη Ιντα, στη δημοκρατία των Κόμι και εκτελούσε το δρομολόγιο από την πόλη Βορκούτα, βόρεια του Αρκτικού Κύκλου, με προορισμό το λιμάνι του Νοβοροσίσκ, στη Μαύρη Θάλασσα, στον νότο της χώρας.

Ο επικεφαλής της δημοκρατίας των Κόμι, Βλαντίμιρ Ούιμπα δήλωσε μέσω του Telegram ότι «Υπήρχαν 215 επιβάτες μέσα στο τρένο. Είκοσι άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων τρεις είναι σε σοβαρή κατάσταση». Όπως πρόσθεσε, μόνο η «ουρά» της αμαξοστοιχίας βγήκε από τις ράγες.

Με τη σειρά της η εθνική εταιρεία σιδηροδρόμων, RZD, δήλωσε μέσω του Telegram ότι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η αιτία του εκτροχιασμού ήταν «η παράσυρση από τα νερά μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις».

Συχνό φαινόμενο τα ατυχήματα στις συγκοινωνίες

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ατυχήματα στις συγκοινωνίες δεν είναι σπάνια στη Ρωσία, κυρίως στις απομακρυσμένες και απομονωμένες περιοχές της, με τη χώρα να διαθέτει ένα από τα πιο εκτεταμένα σιδηροδρομικά δίκτυα στον κόσμο.

Έχουν σημειωθεί αρκετές δολιοφθορές σε σιδηροδρομικές γραμμές στη Ρωσία από τότε που άρχισε η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία. Αυτές αποδίδονται από τις αρχές σε Ουκρανούς πράκτορες ή υποστηρικτές του Κιέβου, καθώς ο σιδηρόδρομος είναι ένα από τα στοιχεία της επιμελητειακής υποστήριξης του ρωσικού στρατού.