Η Τζόρτζια Μελόνι εξέφρασε την απογοήτευσή της για τις πρόσφατες αποφάσεις σχετικά με τις κορυφαίες θέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση με έναν ασυνήθιστο τρόπο. Σύμφωνα με το Politico, η Ιταλίδα πρωθυπουργός επέλεξε να μην απαντήσει στις κλήσεις αρκετών ηγετών της ΕΕ μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας για την κατανομή των ευρωπαϊκών αξιωμάτων.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Μελόνι δεν απάντησε σε καμία από τις κλήσεις, μεταξύ των οποίων και του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε από τους έξι κορυφαίους διαπραγματευτές για τις υψηλές θέσεις την Τρίτη. Τρεις αξιωματούχοι της ΕΕ επιβεβαίωσαν ότι η Μελόνι επέλεξε να αγνοήσει τις προσπάθειες επικοινωνίας.

Αυτή η στάση της Μελόνι έχει προκαλέσει ανησυχίες για την πιθανή ένταση στην επόμενη συνεδρίαση της ΕΕ. Η ίδια εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της χαρακτηρίζοντας "σουρεαλιστικό" το γεγονός ότι οι απόψεις των Ευρωπαίων ψηφοφόρων δεν ελήφθησαν υπόψη στη συναίνεση των Ευρωπαϊκών Λαϊκών Κομμάτων, Σοσιαλιστών και Φιλελευθέρων για την υποστήριξη του Αντόνιο Κόστα ως Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ως Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Κάγια Κάλας ως εκπροσώπου της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική.

"Υπάρχουν εκείνοι που πιστεύουν ότι οι πολίτες δεν είναι αρκετά σοφοί για να πάρουν ορισμένες αποφάσεις και ότι η ολιγαρχία είναι η μόνη αποδεκτή μορφή δημοκρατίας, αλλά εγώ διαφωνώ," δήλωσε η Μελόνι μιλώντας στο ιταλικό κοινοβούλιο την Τετάρτη το πρωί.