Η οικογένεια του 20χρονου Φίλιππου Τσάνη, που δέχθηκε άγρια επίθεση από ομάδα νεαρών στη Γερμανία, αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά του μετά τον θάνατό του. Συγγενείς του νεαρού περιέγραψαν με λεπτομέρειες τη φρικτή στιγμή της επίθεσης.

Συγγενής του Φίλιππου ανέφερε στην εκπομπή «Tlive» ότι «τον χτύπησαν στο κεφάλι, έπεσε κάτω λιπόθυμος και συνέχισαν να τον χτυπούν. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ήταν κλινικά νεκρός».

Η ίδια πηγή υποστήριξε ότι «το πιο τρομακτικό είναι ότι αυτά τα ανεβάζουν σε βίντεο και καμαρώνουν. Όλοι οι νεαροί που του επιτέθηκαν φορούσαν σταυρό και ήταν Χριστιανοί. Πριν τον Φίλιππο είχαν γίνει κι άλλες επιθέσεις, με θύματα έναν 26χρονο και έναν αστυνομικό».

Το «Tlive» παρουσίασε μια συγκλονιστική φωτογραφία του Φίλιππου από το νοσοκομείο, όπου φαίνεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά την επίθεση.

ksilodarmos-22xronos-germania



H μητέρα του Φίλιππου μίλησε στην εκπομπή του Alpha, λέγοντας ότι «οι γιατροί έκαναν τα πάντα για να σώσουν το παιδί μου. Όλοι προσεύχονταν για την ανάρρωσή του, αλλά τελικά ο Θεός αποφάσισε να τον πάρει κοντά Του».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2asiw1h1ocx)

Το χρονικό της επίθεσης

Ο Φίλιππος Τσάνης βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου στον χορό αποφοίτησης της Γ΄Λυκείου του Ratsgymnasium στο Μίντεν, στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Kaiserpalais, και μετά το τέλος της, ο Φίλιππος και ένας φίλος της αδερφής του κατευθύνθηκαν προς το κλαμπ «Adiamo Dance Club» μέσω ενός πάρκου.

Εκεί συνάντησαν μια ομάδα 10 ατόμων και ξέσπασε έντονος διαπληκτισμός. Η ομάδα επιτέθηκε στον Φίλιππο και τον φίλο του, με αποτέλεσμα ο Φίλιππος να δεχθεί σοβαρά χτυπήματα στο κεφάλι.

Ασθενοφόρο έφτασε άμεσα στο σημείο και ο Φίλιππος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, υπέκυψε στα τραύματά του τρεις μέρες αργότερα. Ο φίλος του υπέστη ελαφρύτερα τραύματα και είναι εκτός κινδύνου.