Τα ξίφη τους διασταύρωσαν πριν λίγες ώρες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο ντιμπέιτ του CNN για την οικονομία, τη μετανάστευση και άλλα θέματα.

Που βρίσκονταν όμως οι Πρώτες Κυρίες, Τζιλ Μπάιντεν και Μελάνια Τραμπ και ποιος ο ρόλος τους, όταν οι σύζυγοί τους εξαπέλυαν επιθέσεις ο ένας εναντίον του άλλου;


Στο πλευρό του Μπάιντεν η σύζυγός του

Μπορεί το χθεσινό ντιμπέιτ να μην πήγε και τόσο καλά όσο θα περίμεναν οι Δημοκρατικοί για τον υποψήφιο πρόεδρό τους, ωστόσο ο Αμερικανός πρόεδρος είχε στο πλευρό του τη σύζυγό του, Τζιλ Μπάιντεν, η οποία παρακολούθησε live το ντιμπέιτ.

Ο Τζο Μπάιντεν ακουγόταν βραχνιασμένος και έχανε τα λόγια του, με τους Δημοκρατικούς να εκφράζουν τις ανησυχίες τους για την ασταθή εμφάνιση του, όμως μόλις ολοκληρώθηκε η συζήτηση των δύο υποψήφιων ηγετών, η σύζυγός του ανέβηκε στη σκηνή και αφού φίλησε και αγκάλιασε τον Τζο Μπάιντεν, έφυγαν μαζί.

Η ηχηρή απουσία της Μελάνια Τραμπ

Αντίθετα με τη Τζιλ Μπάιντεν, η Μελάνια ήταν απούσα, σπάζοντας μια παράδοση 50 ετών. 

«Οι οικογένειες των υποψηφίων άρχισαν να παρακολουθούν τα ντιμπέιτ το 1975 και θα ήταν αρκετά σοκαριστικό για τη σύζυγο ενός υποψηφίου να σπάσει αυτή την παράδοση» δήλωσε η ιστορικός των προεδρικών εκλογών Δρ. Λίντσεϊ Τσερβίνσκι πριν από την αναμέτρηση των υποψήφιων προέδρων. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ έφτασε στην Ατλάντα μόνος του με το Trump Force One και έφυγε με τον ίδιο τρόπο.

donald-trump-melania-floral-forema-gkazon


Με την απουσία της Μελάνια κατά κάποιο τρόπο επιβεβαιώνει τα δημοσιεύματα που την θέλουν να μην ζει στην Ουάσινγκτον, αν ο σύζυγος της κερδίσει μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο. Όσοι βρίσκονται κοντά στην πρώην Πρώτη Κυρία πιστεύουν ότι πιθανότατα θα μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ του Μαρ-α-Λάγκο στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα και της Νέας Υόρκης, ειδικά αν ο 18χρονος γιος της Μπάρον αποφασίσει να φοιτήσει στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

«Έχουν τραβήξει μια κουρτίνα ιδιωτικότητας γύρω της» δήλωσε η ΜαρίΑν Μπορέλ, διακομματική καθηγήτρια στο Κολέγιο Κονέκτικατ, για τη Μελάνια Τραμπ, η οποία θα ταξιδεύει στην Ουάσινγκτον μόνο για τελετουργικές υποχρεώσεις, όπως κρατικά δείπνα και άλλες ειδικές εκδηλώσεις. 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει εμφανιστεί ούτε σε μία προεκλογική συγκέντρωση του συζύγου της μέσα στο 2024, αλλά ούτε στο πάρτι γενεθλίων του στις 14 Ιουνίου που διοργάνωσε η λέσχη θαυμαστών του. Ήταν στο πλευρό του μόνο όταν εκείνος ανακοίνωσε την υποψήφιότητά του για την προεδρία του 2024 τον περασμένο Νοέμβριο και εμφανίστηκε μόνο σε μία εκδήλωση για την εκστρατεία του, ενώ πήγε να ψηφίσει με τον σύζυγό της στις προκριματικές εκλογές της Φλόριντα.

Φωτογραφία: AΡ