Η πριγκίπισσα Άννα, μικρότερη αδελφή του βασιλιά Κάρολου, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο την Παρασκευή, έπειτα από τραυματισμό στο κεφάλι που υπέστη κατά τη διάρκεια ατυχήματος με άλογο. Η 73χρονη πριγκίπισσα επέστρεψε στο σπίτι της στο Gatcombe Park στη νοτιοδυτική Αγγλία, όπου θα αναρρώσει μέχρι να λάβει την έγκριση της ιατρικής ομάδας για να επιστρέψει στα δημόσια της καθήκοντα.

Πώς έγινε το ατύχημα

Η πριγκίπισσα Άννα τραυματίστηκε την περασμένη Κυριακή και υπέστη διάσειση, με αποτέλεσμα να μην θυμάται λεπτομέρειες για το ατύχημα της. Η ανάρρωσή της θα προχωρήσει στο σπίτι της, υπό την προσεκτική φροντίδα των ιατρών, ακολουθώντας τα κατάλληλα πρωτόκολλα για τη διάσειση.

Ο σύζυγός της, Σερ Τίμοθι Λόρενς, εξέφρασε τις θερμότερες ευχαριστίες του προς την ομάδα του νοσοκομείου Southmead για τη φροντίδα και την ευγένειά τους κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της πριγκίπισσας.

Επιστροφή στα δημόσια καθήκοντα

Δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα επιστρέψει η πριγκίπισσα Άννα στα δημόσια της καθήκοντα, καθώς η ανάρρωση μετά από διάσειση διαφέρει ανάλογα τον οργανισμό και τις συνθήκες του ατυχήματος. Εν τω μεταξύ, θα παραμείνει στο σπίτι της για να αναρρώσει πλήρως και να επανέλθει στην κανονικότητα.

Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της, η πριγκίπισσα επισκέφθηκαν ο σύζυγός της και η κόρη τους, Ζάρα Τινταλ, ενώ ο βασιλιάς Κάρολος ενημερωνόταν για την πορεία της υγείας της και την υποστήριξε με τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση.